Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд Франції прийняв закон, яким зобов’язує дахи всіх новобудов, що зведені в промислових зонах, покривати зеленими насадженнями.

Уряд Франції прийняв закон, яким зобов’язує дахи всіх новобудов, що зведені в промислових зонах, покривати зеленими насадженнями, - WWF в Україні.

Відтепер дахи нових будівель, зведених в комерційних (промислових) зонах Франції, повинні бути частково покриті рослинами або сонячними панелями.

Необхідний закон, що зобов'язує забудовників бути «екологічно відповідальними», французькі урядовці прийняли 19 березня.

Як відомо, «зелені» дахи мають ізоляційний ефект, допомагають знизити кількість енергії, необхідної для нагріву будівлі взимку, охолоджуючи її влітку. Вони також зберігають дощову воду, тим самим допомагаючи зменшити проблему стічних вод. Крім того, «зелений» дах – чудове місце для гніздування птахів у міських «джунглях».

Французи ухвалили закон у вигляді компромісу, адже активісти хотіли, аби зеленню вкривали усі дахи нових будинків в країні. В результаті зупинились лише на будинках комерційного призначення та дали їхнім власникам вибір між зеленими насадженнями та сонячними панелями, які перетворюють світло на електроенергію. Цей досвід може бути пізніше запозичений іншими країнами, адже цього року у Франції проходить Кліматичний саміт ООН.

WWF в Україні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ