Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Як "Свобода" пікетувала Януковича

Сьогодні, 27 травня, біля головного корпусу Львівської політехніки, де мала відбутися акція протесту ВО "Свобода", спецпідрозділ "Беркут" застосував грубу фізичну силу проти учасників протесту. Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода". Натомість версія правоохоронців - представники «Свободи» намагалися прорватися на територію університету, а також намагалися спровокувати сутичку з учасниками акції на підтримку Президента.

"Спочатку "Беркут" і міліція оточили свободівців та брутально відтіснили їх від проїжджої частини, а потім почали бити. На місце протестувальників перед дорогою запустили регіоналів із державними прапорами та гаслами "Янукович – наш президент!" - зазначено у повідомленні.

В іншому повідомленні "Свободи", яке надійшло раніше, зазначено: "27 травня 2010 року під час візиту до Львова Віктора Януковича Львівська обласна організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" провела акцію протесту проти антиукраїнської політики чинної влади. Перед початком акції працівники МВС, брутально застосовуючи фізичну силу, відтіснили свободівців у сусідній провулок. На місце протестувальників перед проїжджою частиною запустили регіоналів із гаслами "Янукович – наш президент!".

Під час акції протесту свободівці показали виставу, головними дійовими особами якої були: Цар Медвед, холопи – Вітька Ялинкович, Калян Хазаров, Діма Собачник, Анька Разводчиця та Невільна преса.

Під час дійства "ліричні герої" - Холопи дарували Царю трубу, гроші, українську історію..

Голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех в коментарі журналістам зазначила: "… Ми хочемо, щоб Янукович і ті, хто з ним, побачили, що Львівщина зустрічає їх не з короваями, що тут їм не раді. Ми зібралися, щоби висловити свій протест проти українофобської політики режиму Януковича.

Сьогодні у Льовові проходить так звана "Рада регіонів", створена указом Янукович. Ця структура начебто створена з метою взаємодії з органами місцевого самоврядування. Натомість ми бачимо таємне, майже масонське зібрання. Від самоврядування Львівщини приховували, Що тут відбуватиметься, які питання розглядатимуть. Депутати міської та обласної рад виявилися непричетними до цієї так би мовити "взаємодії".

Пікетувальники висловили своє ставлення до президента та його команди в гаслах: "Янукович – маріонетка кремлівських карликів", "Україножерам місце в тюрмі, а не при владі".

Додамо, що, за інформацією кореспондентів Гал-інфо, вулиця Степана Бандери на відтинку біля Львівської політехніки перекрита. Бічні вулиці заблоковані шеренгами міліціонерів. «Свободу» відтіснили у бічну вулицю напроти головного корпусу, де в цей час відбувається засідання Ради регіонів під головуванням Президента України Віктора Януковича. При цьому з боку вулиці С.Бандери пікет «Свободи» оточений представниками «Беркута», з протилежного – міліцією. Власне, територію біля Львівської політехніки взяли у два кола – зовнішнє коло патрулювала міліція, а внутрішнє – безпосередньо вул. С. Бандери поблизу входу на територію вишу – спецрозділ "Беркут".

До території університету не підпускали не те що студентів, а й акредитованих журналістів. Окрім, ВО "Свобода" пікет провадила і партія "За Україну", також з прапорами. При цьому  "заукраїнці" теж опинилися всередині між представниками міліції і "Беркуту". Не впускали до своїх домівок і мешканців вул. Бандери. Як зауважила одна з них, вона з дитиною ще за півтори години до приїзду Президента намагалася пробратися до свого помешкання, але так і не змогла.

Пікетуючі вигукували гасло «Не віддамо Україну». Обурливий шквал емоцій та вигуки «Боягуз» викликало і те, що по прибутті кортежу Президент швидко попрямував до будівлі університету, навіть не привітавшись з делегацією молоді, яка його зустрічала з плакатом "Молодь за Януковича".

Доповнення.

Згодом начальник відділу зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у Львівській області Денис Харчук у коментраі УНІАН заявив, що перед початком засідання (Ради регіонів) представники ВО «Свобода», скандуючи гасло «Янукович, геть зі Львова!», намагалися прорватися на територію університету, а також намагалися спровокувати сутичку з учасниками акції на підтримку Президента, які також зібралися біля центрального входу «Львівської політехніки» на вул. Степана Бандери.

«Представники «Свободи» провокували сутичку з представниками молодіжних та громадських організацій, які з плакатами на підтримку Президента України та уряду стояли біля головного входу. Тому працівникам міліції довелося силами спецпідрозділу «Беркут» відтіснити учасників акції протесту ВО «Свобода» на протилежний бік вулиці і стримувати їхню агресивну поведінку кордоном бійців «Беркуту», - зазначив Д.Харчук.



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ