Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якщо сьогодні не звільнять директора Львівтеплоенерго, завтра у львів’ян не буде гарячої води, – ультиматум працівників підприємства

Якщо сьогодні, 11 березня, не буде вирішено питання про звільнення з посади директора МКП «Львівтеплоенерго» Ігоря Іваніва, завтра енергетики розпочнуть безстроковий страйк. Саме з таким ультиматумом працівники М КП прийшли сьогодні з пікетом під стіни Лвівської міської ради, де відбувалося засідання сесії.

 

Оточивши Ратушу, пікетувальники торохкотінням пластикових пляшок  зустрічали всіх депутатів, які заходили до міської ради.

 

За словами, заступника директора ЛМКП "Львівтеплоенерго" Володимира Штейбара, новий директор і його команда нічого не розуміють в теплоенергетиці, не можуть знайти порозуміння з колективом, звільняють працівників, що безпосередньо відповідають за постачання тепла в місто. Йдеться про операторів котелень , майстрів тощо. «Три місяці працювала на підприємстві комісія Львівської міської ради, а результату жодного», – додав він.

 

Відтак, працівники прийшли під Ратушу вимагати звільнення директора Іваніва. Як прийнятну заміну йому колектив пропонує технічного директора "Львівтеплоенерго" Романа Мозіля.

 

 

Керівник профспілки підприємства Тетяна Величко, виступаючи на сесійному засіданні, попередила керівництво міста, що у разі незадоволення вимог працівниками підприємства буде оголошено безстроковий страйк. У коментарі журналістам вона згодом пояснила: «Ми не можемо залишити місто без опалення. ми лише вимкнемо гарячу воду і частково знизимо температуру. Ми розуміємо, що це сім`ї, діти, але не можемо чинити інакше, все місто повинно нас підтримати».

 

Водночас міський голова Андрій Садовий заявив, що до 15 квітня, тобто, до закінчення опалювального сезону, жодних змін на підприємстві запроваджувати не збирається. «Ситуація є дуже складна, всі рішення я прийматиму після 15 квітня», – заявив він журналістам.

 

За словами Садового , сьогодні він має зустрітися для врегулювання ситуації з керівниками теплоенерго. Мер також додав, що за законом теплоенергетики не мають права страйкувати, дестабілізуючи ситуацію в місті. Мер також натякнув, на те, що хтось свідомо дестабілізує ситуацію на Львівтеплоенерго, однак уточняти свої слова не став. «Це не компетенція міської ради», – додав він. »

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ