Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Золотий лев» у Львові розпочався карнавальною ходою

Яскравою карнавальною ходою за участю театрів України, Польщі Чехії, Угорщини, Росії відкрився 30 вересня, у Львові Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев на вулиці – 2011».

Тематикою цьогорічного фестивалю був клоунсько-карнавальний стиль. За словами художнього керівника, директора театру «Воскресіння» Ярослава Федоришина, саме такий стиль найбільше підходить для вуличних вистав, коли людям потрібно трохи розважитись та відпочити.

До участі в конкурсі зголосилися театри з України, Польщі, Чехії, Угорщини, Росії. Але і вони пройшли відбір, щоб відповідати тематиці фестивалю.

Впродовж суботи-неділі, 1-2 вересня, починаючи з 14.00 год. в центрі міста (алея біля Оперного театру) працював Театр живих скульптур. Поруч з тим на пл. Ринок та площі перед Оперним театром з 15.00 год. відбувалися покази вистав.

Завершила фестиваль вистава «Глорія» Львівського академічного духовного театру «Воскресіння». Це нова постановка відомої у Львові вистави, яку театр встиг вже представити у Білорусі та на Днях Львова у Харкові. Після цього відбулося величезне вогняне шоу за участь акторів театрів-учасників фестивалю.

Фото – Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ