Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція зареєструвала у Раді резолюцію про відставку Азарова (Відео)

Опозиція зареєструвала у парламенті резолюцію про висловлення недовіри Кабінету міністрів на чолі з Миколою Азаровим. Про це на засіданні Верховної Ради 22 березня під час "години питань до уряду" повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає прес-служба "Фронту Змін".

"У нас немає питань до цього уряду. Бо треба питати тільки тих, які знають, що відповідати. А ці не знають, не вміють і не хочуть", - заявив він.

"Ви не турбуйтеся, якщо ми вас відправимо у відставку, ми призначимо вам мінімальну зарплату 1147 гривень і мінімальну пенсію - 894, і ні в чому собі не відмовляйте", - сказав Яценюк, звертаючись до Азарова.

Він додав, що уряду Азарова доведеться знову з'явитися у сесійній залі Верховної Ради у повному складі під час розгляду цієї резолюції.

Нагадаємо, напередодні опозиція оголосила, що зібрала підписи 174 депутатів для розгляду питання про відповідальність Кабміну і ухвалення резолюції про недовіру уряду.


Відео з youtube користувача Tetyana Nikolayenko.

Питання про відповідальність Кабміну розглядається на засіданні парламенту не пізніше ніж через 10 днів після внесення його до порядку денного. У разі ухвалення резолюції прем'єр-міністр зобов'язаний подати заяву про відставку уряду.

Втім, поки для відставки Азарова в опозиції недостатньо голосів. У фракціях "Батьківщина", "Свобода" і УДАР всього 177 депутатів, тоді як для ухвалення резолюції необхідно 226 голосів.

DT.UA

Фото: ЛИГА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ