Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Розпочалось судове засідання у справі екс-голови Львівської ОВК Ігоря Кравчука. Відео

Сьогодні, 27 січня, у Галицькому районному суді міста Львова розпочалося судове засідання у справі про звинувачення екс-голови Львівської обласної виборчої комісії Ігоря Кравчука. про це Гал-інфо повідомив помічник-консультант народного депутата Андрія Шкіля Остап Козак.

Судове засідання розпочалося із зачинання обвинувачення, згодом почали заслуховувати потерпілих. За клопотанням прокуратури Львівської області, потерпілими у справі визнали людей, яким Ігор Кравчук начебто намагався дати хабар.

Нагадаємо, Ігоря Кравчука два члени Львівської обласної ТВК від Партії регіонів звинуватили у спробі грошового підкупу членів виборчої комісії. Ігор Кравчук, начебто намагався підкупити членів ТВК, щоб ті підтримали рішення про реєстрацію списків ВО «Батьківщини» Романа Ілика.

29 вересня ввечері при спробі дати хабар співробітники Служби безпеки України разом з працівниками органів прокуратури затримали голову Львівської обласної виборчої комісії, - повідомили у прес-службі УСБУ Львівської області.

За інформацією прес-служби, йшлося про суму хабара у розмірі 2 тисячі доларів, за допомогою яких голова комісії намагався схилити працівника комісії до безпідставної реєстрації списків кандидатів.

Згодом стало відомо, що Прокуратурою Львівської області за матеріалами УСБУ у Львівській області порушено кримінальну справу стосовно голови територіальної виборчої комісії К. за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права підкупом за ознаками злочину, передбаченого ст. 157 ч.3 КК України, повідомила прес-служба прокуратури області.

Підозрюваного затримано і він поміщений в ізолятор тимчасового тримання.

Для розслідування кримінальної справи створена слідчо-оперативна група з числа досвідчених працівників прокуратури області та УСБУ в області.

Ігор Кравчук потрапив на посаду голови обласної виборчої комісії від УСДП. Голова ЛОО УСДП, депутат Львівської обласної ради Роман Кузьмич скерував подання на усунення Ігоря Кравчука з посади голови Львівської обласної виборчої комісії, оскільки з'ясувалось, за його ж словами, що Ігор Кравчук насправді є членом "Батьківщини", а не УСДП. "Ми подали подання на нового кандидата, але остаточне рішення за ЦВК", - додав Роман Кузьмич

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ