Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Жириновський обурився, що в українських вишах викладають українською мовою. Відео

Лідера Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР) Володимира Жириновський заявив, що Донбас, Харків та Крим – це Росія. Політик висловив стурбування тим, що мільйони росіян в Україні, начебто, змушені вчити дітей на українській мові. Про це він повідомив в ефірі інформаційного каналу "Росія 24".

"Що робить фракція ЛДПР? Ми не стали ратифікувати угоду з Україною. 98-й рік — угода про дружбу (так звана "Велика угода"), і роки три тому - у Харкові підписану угоду. Ми ж бачимо: Україна порушувала, і буде їх порушувати. Те ж саме — з Білорусією. Ось тому у ЛДПР — найчіткіша позиція Ми, звичайно, хочемо найкращих відносин. Хочемо дружити з усіма. Хочемо взаємоповаги. Але якщо вони перші починають? Ми ж повинні відповісти? А щоб вони не починали, у них не повинно бути правових підстав?", - сказав російський політик.

Жириновський наголосив, що Харків, Донбас і Крим — російські землі.

"То Петро I дарує вподобаному воєводі поруч з Харковом місто... Що ти робиш? Харків — російське місто! Потім Сталін Донбас віддає! От, хлопці, беріть! Що йому, грузину, шкода землі руської? Потім Хрущов — нате Крим! Що це таке? Що це за політика взагалі? І зараз мільйони росіян повинні вчити дітей українською мовою, всі вузи переходять на українську мову... Скрізь звужується сфера російської мови! За що?! За що російський народ повинен позбавляти себе мови? Рідної культури? Все зробили комуністи", - заявив політик.


Відео з youtube користувача Новый Регион

new.24tv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ