Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сімейний підряд в «Облагростандарті»

«Посадовця затримали на хабарі!», – такі повідомлення досить часто з’являються у ЗМІ. Цікаво яка ж доля надалі спіткає цих можновладців? Чи мають право люди, проти яких порушена кримінальна справа та триває судове слідство, обіймати державні посади?

«Посадовця затримали на хабарі!», – такі повідомлення досить часто з’являються у ЗМІ. Цікаво яка ж доля надалі спіткає цих можновладців? Чи мають право люди, проти яких порушена кримінальна справа та триває судове слідство, обіймати державні посади?

У 2009 році правоохоронці відзвітували про вдало проведену операцію: начальник Управління Держкомзему Жовківського району Львівської області Сімонов Д.В. був затриманий на хабарі у розмірі 90 тис. доларів. Чимала сума! Ніби то і докази є, бо прокуратура Жовківського району порушує кримінальну справу. Розпочинається суд…який триває і досі – сьомий рік поспіль. На сайті Франківського районного суду м. Львова можна у цьому переконатися.

Незважаючи на порушений кримінал проти Дениса Сімонова, у 2014 році він спочатку працює на посаді провідного фахівця сектору кадрового забезпечення Держінспекції сільського господарства у Львівській області, а з травня 2014 року йде на підвищення й стає виконуючим обов’язків директора державного підприємства «Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Хоча, варто зазначити, що у липні 2014 року Голова ЛОДА Ірина Сех відмовилася погодити Дениса Сімонова на посаду директора «Львівстандартметрології» через порушений щодо нього кримінал. Про це раніше писали ЗМІ з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Відмова в погодженні цієї кандидатури зумовлена тим, що за інформацією Головного управління Держземагентства у Львівській області, Дениса Сімонова, який з листопада 2008 року працював на посаді начальника Управління Держкомзему в Жовківському районі, у листопаді 2009-го звільнили за одноразове грубе порушення трудових обов’язків відповідно до п.1 ст.41 КЗпП України.

«На даний момент стосовно Сімонова Д.В. Жовківським РВ ГУМВС України у Львівській області розслідується кримінальна справа за ст.368 ч.2 Кримінального кодексу України», – йшлося у відповіді Головного управління Держземагентства у Львівській області на лист голови Львівської ОДА у 2014 році. Згодом справу по хабару передали до суду.

Але незважаючи на це, Денис Сімонов залишається працювати в.о. керівника Львівського центру «Облагростандарт» (ДП «Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації») і звичайно без проведення жодного конкурсу.

Суд ще не завершено, тож не можна заявляти про те, що пан Сімонов злочинець. Але як же сума 90 тисяч доларів… Не тисяча і навіть не десять. Чому судова справа триває так довго?

Колишній керівник «Львівстандартметрології» Ярослав Гулька зазначає, що в.о. директора підприємства не має всіх повноважень керівника згідно статуту підприємства, тому не може повноцінно керувати справами організації.

«Так, у 2014 році Державна інспекція сільського господарств України відмовилися продовжувати контракт зі мною. А на моє місце призначили Дениса Сімонова. Але оскільки лише я маю акредитацію для проведення експертизи для сертифікації мене залишили працювати на підприємстві»,– розповідає заступник директора Львівського центру «Облагростандарт» та головний метролог БОМС Гулька Ярослав Євгенович.

«У нас на той час був підписаний інвестиційний договір з ТзОВ «Опора БКБ» на будівництво нового приміщення для Львівського центру «Облагростандарт». Все було погоджено і роботи вже тривали. Але зі зміною керівництва почалися «дива». Інвестиційний договір постійно намагалися розірвати, а згодом навіть не хотіли приймати нове приміщення на баланс підприємства», – додає Ярослав Гулька.

У відповіді на запит ГО «Воля і честь» Державна інспекція сільського господарства України пише, що посада керівника ДП «Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації» вакантна, а Сімонов Д.В. являється лише виконуючим обов’язки керівника підприємства.

Взагалі, дивно якось. Є вакантна посада, а на неї нікого не призначають. З’являється виконуючий обов’язків. Зараз вже 2016 рік, а керує досі тимчасовий директор, ще й під кримінальною справою.

Звичайно, можна змінювати форму і назву посади, але чи змінює це суть?

Маєте ситуацію з одним чиновником, якого підозрюють у хабарі. А скільки їх ще на відповідальних посадах?

Під час підготовки до публікації цієї статті стало відомо, що Денис Валерійович Сімонов залишає посаду в.о. директора ЛЦ «Облагростандарт». І хто, Ви думаєте, знову ж таки без проведення конкурсу, займає цю посаду? … Мати Дениса Валерійовача – Симонова Ірина Харитонівна. І знову виконуючим обов’язків. Як кажуть на Сицилії – «наша справа» – сімейна.

Оксана Чолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ