Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Вибух на шахті "Степова": хроніка

2 березня на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля" стався вибух. Загинуло 8 гірників, 14 шахтарів із різними ступенями опіків госпіталізовано. На 3 березня оголошено всеукраїнську жалобу.
фото ілюстративне

Спершу голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець повідомив, що загинуло 11 гірників, але згодом ця оперативна інформація була уточнена - восьмеро загиблих.  

За даними сайту Без Табу, інцидент стався на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля", що в селі Глухові: "Під час інциденту на аварійній ділянці під землею було 29 чоловік. На місце події прибувають рятувальники".

Про випадок уже повідомили Президента України. "На шахті у Сокальському районі Львівщини сталася аварія, внаслідок якої є постраждалі. Про це Президентові повідомили глава Львівської ОДА і керівник ДСНС. Тривають аварійно-рятувальні роботи, створено координаційний штаб", - повідомив на Фейсбук речник глави держави Святослав Цеголко. 

О 14.07 з`явилася інформація про 8 загиблих. 

"Сьогодні, 02.03.2017 о 13:30 у одній із шахт Сокальського району на Львівщині стався вибух, за неофіційними даними загинуло 8 гірників. За попередньою інформацією, на шахті «Степова» ДП Львіввугілля стався обвал. Там зараз перебувають люди. На місце події виїхали працівники воєнізованого гірничо-рятувального загону.

Обвал стався на глибині 550 метрів. Засипано 30 людей. (119 конвеєрний штрек). Троє людей пропали безвісти. В приймальному покої ЧЦМЛ повна готовність приймати постраждалих", - повідомив на Фейсбук координатор Варти1 Ігор Зінкевич

Микола Пасько, голова Сокальської районної ради, в коментарі Гал-інфо інформації про загиблих не підтвердив. За його словами, на цей час відомо лише про трьох зниклих безвісти. 

Станом на 14.20 в ДСНС України підтвердили інформацію про вісьмох загиблих гірників. Доля 20 залишалася невідомою.

За інформацією надзвичайників, 2 березня, о 12:46 у селі Глухові Сокальського району Львівської області на шахті № 10 ”Степова ” ВАТ «ЛьвівВугілля» на горизонті 550 м, в 119 конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці 34 гірники, з яких 8 загинуло та 6 гірників з травмами піднято на поверхню. Доля 20 гірників залишалася невідомою.

Причина обрушення встановлюється. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено підрозділи Міненерговугілля та ДСНС. Загалом було залучено 38 осіб та 9 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 13 осіб та 4 одиниці техніки.

14.43 Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України: "Вибух метану стався на 119 лаві шахти "Степова" ДП "Львіввугілля". Гірничі рятувальники працюють, точної інформації про кількість поранених ще нема. Поки що 2 гірники з дуже тяжким опіками вже на поверхні, п`ятеро з тяжкими пораненнями. Серед шахтарів шукаємо нашого голову первинної організації Незалежна профспілка гірників України на шахті Степова Василя Семканича. Інформація ще буде оновлюватися".

14.57 агинули 8 гірників. 6 гірників з травмами піднято на поверхню. 20 гірників піднімають на поверхню. Причина обрушення встановлюється. На шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці - 34", - інформація від ДСНС України

15.10 За фактом вибуху на «Степовій» порушили кримінальну справу

15.29 Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман скасував заплановані на сьогодні заходи і вилітає до Львівської області. 

15.30 Гірників з шахти "Степова" підняли на поверхню

16.00 Через трагедію на шахті Президент України 3 березня оголосив всеукраїнську жалобу.

18:14  Причини та винних у вибуху на шахті встановить спеціальна комісія. 

За остаточним даними, внаслідок вибуху 8 осіб загинуло та 20 травмовано. Травмованих після надання медичної допомоги госпіталізовано в Червоноградську міську лікарню – 11 осіб, у 8-му міську клінічну лікарню м. Львова – 9 осіб.

О 00:38 3 березня всіх 11 травмованих з Червоноградської міської лікарні доправлено у 8 МКЛ м. Львова.

Станом на 06:00 у 8 МКЛ м. Львова госпіталізовано 20 травмованих.

Тіла загиблих доправлено до моргу Сокальського районного відділення судово-медичної експертизи.

Для проведення рятувальних робіт було залучено 105 чол. 23 од. техніки:

Львівсько-Волинський ВГРЗ – 7 од. тех. 54 чол.

ГУ ДСНС У Львівській області – 8 од. техніки 32 чол. (в тому числі АЦ ДПРЧ-33 м. Червоноград 5 чол., МОГ ГУ (Дмитровський С.Ю., Дідух І.М., Глобенко В.А., Сембай В.М.), ОГ Сокальського РВ (2 чол.), ОГ Червоноградського МВ (5 чол.), психологи ГУ (3 чол.). пересувний пункт управління ГУ (2 од. тех. та 6 чол.)).

МОЗ – 8 од. техніки 19 чол.

Уряд виділив родинам загиблих по 500 тисяч гривень. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ