Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни вважають себе патріотами, але не націоналістами, - соціологія

84% мешканців Львова вважають себе патріотами України, однак майже 9% не відчувають патріотизму до держави, в якій проживають. Про це сьогодні, 14 грудня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив соціолог Володимир Подгорнов.

За його словами, на думку майже третини опитаних львів’ян, найбільшвдалою для нашої держави є національно-демократична ідеологія (29,25%), значна частина мешканців Львова підтримує християнсько-демократичні цінності (17,75%). Деяку підтримку має також соціал-демократична ідеологія (6,75%) і націоналістична (6,5%).

Основним об’єднавчим фактором, на думку населення Львівщини,могло б стати підвищення рівня і якості життя населення (54,25%). Також приблизно третина громадян вважає, що основним поштовхом до консолідації суспільства могла б стати стабільність в державі (32,5%)або сильна держава (34%). Рівність всіх громадян перед законом, встановлення соціальної справедливості також підтримує значна частина громадян 32% і 28% відповідно. Менш значимими чинниками для об’єднання можуть бути такожморальність в суспільстві, повага до особистості (17,5%); сімейні, родинні цінності, традиції (16,75%); віра в Бога, релігія (15%)і культурні цінності, наука, освіта (8,75% опитаних).

Довідка.

Дослідження проводив Український фонд «Громадська думка». Терміни проведення дослідження— 10 листопада – 10 грудня 2011 року. Генеральною сукупністю дослідження було населення Львова віком від 18 років і старші.Обсяг вибіркової сукупності становив 400 респондентів. Вибіркова сукупність відображає генеральну сукупність за такими основними соцiально-демогpафiчними показниками як: вік, стать та освіта. Для збору інформації застосовувалось стандартизоване інтерв’ю “обличчям до обличчя” в оселі респондента. Помилка репрезентативності дослідженнястановить +/- 2,8 %.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ