Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Реформаторам Жуку і Білоусу заборонили з'являтися у Львівській міській раді

Начальнику управління транспорту Львівської міської ради Миколі Жуку і його заступнику Андрієві Білоусу заборонили з'являтися у Лвівській міській раді. Таку категоричну вимогу сьогодні, 26 січня, на сесії ради висунув голова фракції "Свобода", депутат Руслан Кошулинський. На його думку, ці чиновники повинні бути звільненні - покарання за провальну транспортну реформу у Львові.

Події  розгорталися так. Микола Жук на сесії виголосив доповідь про впровадження у Львові нової транспортної схеми, розповів, яких змін вона зазнала. Опісля слово взяв Руслан Кошулинський. Він сказав, що львів'яни обурені такою реформою, ганять владу і мерзнуть на зупинках. Отож, головні реформатори Микола Жук і Андрій Білоус мають бути звільнені. Далі Руслан Кошулинський попросив згаданих чиновників полишити сесійну залу і ніколи більше у ній не з'являтися. Микола Жук узявся протестувати, закликавши депутата Кошулинського дотримуватися етикету. Тим часом свободівці вже оточили трибуну, за якого стояв Микола Жук. Останній зважив численну перевагу і облишив сперечатися: попрямував до виходу. Дорогою до нього приєднався і Андрій Білоус.

Далі у роботі сесії довелося оголосити, як потім виявилось, коротку перерву, бо у залі не знайшлося жодного чиновника, щоб доповідати про чергове питання порядку денного. З цього приводу секретар міської ради, свободівець Василь Павлюк докинув. що, мовляв, виведемо всіх, кого треба, і не тільки зі сесійної зали.

За дрібку часу сесія поновила роботу. Депутати згодилися розглядати ті питання, де чиновників не треба. Потім повернувся міський голова Андрій Садовий. Він одразу  доручив голові комісії законності Любомиру Мельничуку, аби комісія дала оцінку поведінці депутата Руслана Кошулинського. Залом прокотився сміх. На це міський голова зауважив, що нічого смішного не бачить, що депутатам слід дотримуватись етики і норм, мовляв, не личить так чинити.

                 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ