Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові через «мовний законопроект» проголосили новий майдан

Сьогодні, 5 червня, під стінами Львівської ОДА відбувся мітинг проти прийняття «мовного законопроекту» Ківалова-Колесніченка.

Мітингувальники тримали в руках плакати з написами « Янукович! Припини цей сепаратистський двомовний шантаж», «Омоскаленню України – ні!», «Любіть Україну або забирайтесь геть», « Розмовляй рідною мовою. Будь собою!», « В своїй хаті своя правда». Майоріли синьо-жовті та червоно-чорні прапори, були також прапори з партійною символікою – ВО «Свобода», «Удар».

Як наголосив  член правління Львівського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта ім. Т.Шевченка Мирослав Тимочко, за усі роки незалежності над українською мовою жодного разу не нависала така загроза як нині. «Проблема двомовності несе загрозу не лише для української мови, а й для української державності. Нація не існує без мови»,– зазначив він.

«Це тільки початок великої війни за Україну. Рано чи пізно перемога буде за нами»,– додав Мирослав Тимочко.

Після того, як мітингувальники дізналися, що депутати ВР таки прийняли у першому читанні "мовний" законопроект Колесніченка-Ківалова, вони дещо розгубились. Однак одразу ж вирішили, що варто переходити до радикальних дій. «Сьогодні, певно, той день, з якого може початися новий майдан» ,– наголосив голова Львівської міської організації партії «Удар» Юрій Мартинюк.

Як наголосила громадський діяч Лариса Федорів, завтра о 17.00 громадські та політичні активісти розроблятимуть план подальших дій. «Ми не прощаємось! З днем народження, Майдане», – завершила акцію протесту вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ