Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Сєвєродонецьку звільняють з роботи за відмову підписатися в підтримку «второго государствєного»

Заступника голови організації «Ніхто Крім Нас» міста Рубіжне Луганської області Юрія Моспанюка, який працював в охороні ТОВ «Престо- Євровікна» міста Сєверодонецьк звільнили з роботи за те, що він відмовився підписувати “Воззвание в поддержку русского, как второго государственного”. Це “Воззвание йому запропонували підписати його роботодавець Володимир Полікарпов, який є членом Партії регіонів, а засновник компанії Володимир Єрмоленко навіть є також депутатом райради від ПР у Сєвєродонецькій райраді. Про це повідомили ВГО «Ніхто крім нас».

Як повідомив, Юрій Моспанюк він пояснив своєму начальнику, гендиректору фірми Володимиру Полікарпову, що за його розумінням державна мова повинна бути одна — українська.  Пан Полікарпов промовчав, а через годину до Моспанюка підійшов його безпосередній керівник охорони Іван Шевченко, який сказав: тебе звільнено, бо ти не поважаєш начальство, й не підписуєш “воззвание за русский язик”.

На запитання журналіста, чи буде  Юрій Моспанюк оскаржувати рішення в суді, він сказав, що не буде, за ситуацію не переживає, бо вважає, що заради переконання можна йти на якісь жертви. 

Прес-служба НКН звернулася за офіційним коментарем до гендиректора “Престо-Євровікна” Володимира Полікарпова з проханням прокоментувати ситуацію. Той підтвердив, що оскільки в них на роботі є первинна організація Партії Регіонів, то вони пропонують співробітникам підписати “Воззваніє”. Але хто хоче, зазначив гендиректор, той може відмовитися. На запитання, чому тоді звільнили пана Мопанюка, пан Полікарпов сказав, що той ще не випробувальному терміні, тож час покаже, чи він проявить себе та чи зможе працювати. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ