Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Хмельницька міська рада вимагає ветувати українофобський законопроект Ківалова-Калєснічєнка

Сьогодні, 6 липня, відбулася позачергова вісімнадцята сесія Хмельницької міської ради шостого скликання. Сесію було скликано на вимогу фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та фракції ВО «Батьківщина». Повідомила прес-служба Хмельницької міської організації ВО «Свобода».

Для участі у роботі сесії зареєструвався 31 депутат. Саме така кількість і була необхідна для легітимності роботи сесії. Участь у сесії також взяли представники громадських організацій, які вислови цілковиту підтримку діям присутніх депутатів. Проігнорували сесійне засідання депутати фракції “Фронту Змін”.

До порядку денного позачергової сесії було внесено питання про звернення Хмельницької міської ради до центральних органів влади з вимогою не підписувати одіозний, відверто провокаційний та розкольницький законопроект Калєснічєнка-Ківалова та ветувати його.

Від фракції ВО «Свобода» виступив Олександр Симчишин. Свободівець запропонував внести у проект звернення вимогу до Генерального прокурора України притягнути до відповідальності державних службовців, які здійснили у стінах парламенту відверту вакханалію і на очах у всієї країни грубо порушили Конституцію, законодавство, регламент.

Депутат підкреслив, що дії «кнопкодавів» із Партії регіонів та її сателітів – це розкольницькі дії, намагання відвернути увагу від провалу соціально-економічної політики, катастрофічного падіння рівня життя, а також спроби розколоти Україну, розіграти на виборах карту «свій-чужий» і таким чином додати кілька відсотків до власного рейтингу.

У своєму виступі Олександр Симчишин такожнаголосив на необхідності конкретних дій з боку органів місцевого самоврядування, спрямованих на популяризацію української мови.

«Ми повинні ухвалити міську програму розвитку та популяризації української мови на новий термін, надавши їй реального змісту та забезпечення. Ми повинні негайно виконати ті заходи, які передбачала програма 2010–2012 рр. Усі депутати повинні почати із себе і дотримуватися регламенту міської ради, здійснюючи роботу органів місцевого самоврядування виключно державною мовою. Усе, що нас не убиває, робить нас сильнішими, і ми повинні зробити усе від нас залежне, аби у цих умовах стати сильнішими, зміцнити мову, зміцнити Україну», – зазначив націоналіст.

Завершуючи виступ, Олександр Симчишин наголосив, що переконаний у швидкому завершенні українофобського наступуі закликав людей долучатися до акцій протесту.

У підсумку депутати погодилися об’єднати звернення, які пропонували фракції ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» і підтримали його як рішення міської ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ