Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як слід реагувати, коли в маршрутці нахамив водій

Якщо в маршрутці водій хамить пасажиру, курить чи вживає ненормативну лексику, якщо він відмовляється перевозити пенсіонерів, то потрібно негайно звертатися зі скаргою до управління транспорту Львівської міської ради та до профільної депутатської комісії. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив голова постійної депутатської комісії Інженерного господарства, транспорту та зв'язку Іван Гринда.

За його словами, до таких випадків городянам та гостям міста треба бути уважними. Одразу потрібно зафіксувати час та дату, номер маршруту, номер машини.

«Навіть якщо водій відмовляється називати своє прізвище, інших даних буде достатньо, щоб притягнути його до відповідальності. Також слід написати звернення  у профільну комісію та управління транспорту ЛМР», - розповів Іван Гринда.

Хоч існує вірогідність, що такого водія звільнити не вдасться.

«У нас є проблема у тому, що профспілки на підприємствах за хамство дають догани, але не звільняють. Є й проблема у тому, що і самі керівники підприємств часто не знають таких фактів. Як правило, керівники підприємств із задоволенням розлучаються з такими людьми, тільки їх потрібно вчасно про це інформувати», - зазначив Іван Гринда.

Він також додав: «Ми бачимо, що такого хамства, як від водіїв у Львові ви не знайдете у жодній сфері послуг. Люди важко працюють і у супермаркетах, і у банках, і на ринках, але всі тримають себе під контролем, а тут чомусь все інакше».

Гринда також додав, що мешканці міста, які їдуть маршруткою, чомусь, як правило, у конфліктах пасажира і водія не займають сторону пасажира, а починають захищати водія, мовляв «не нервуйте, він людей везе».

"Водії чують таку підтримку і почувають себе вільно у ставленні до пасажирів. Пасажири у маршрутках повинні бути солідарними один з одним і тоді повірте, питання хамства в маршрутках відпаде. Українці надто терплячі, зокрема у відстоюванні власних інтересів", - сказав Іван Гринда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ