Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для половини мешканців Львова ліфти подорожчаютьна 50%

ЛКП «Львівсвітло» візьме на себе додаткову функцію – обслуговування ліфтів. Таке рішення сьогодні, 25 липня, прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

«Було певне розуміння з боку міської ради, в бюджеті навіть заклали ресурси, щоби наше підприємство могло придбати найнеобхіднішу техніку та провести навчання робітників. Станом на сьогодні Марина Василівна (Строєва - директор «Львівсвітло») може сказати, що вона готова брати ліфти в Львові, вона готова була б брати їх усіх. Але наразі є рішення з усіх 2 042 ліфтів взяти одну тисячу»,– пояснив в.о.директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник.

Як пояснили в «Львівсвітло», йдеться про ліфти у Шевченківському, Франківському, частині Залізничного, частині Личаківського районів.

Водночас Володимир Олійник зауважив, що причиною такого рішення є те, що підприємства, які обслуговують ліфти, працюють неефективно. «Вони не інвестують в цю галузь своїх ресурсів, працюють в пожежному режимі: зламався ліфт – приїхали відремонтували.Ця робота передбачає технічне обслуговування. Якщо вчасно обслуговувати техніку, вона буде працювати і не буде допускати поломки, ліквідація яких потім вартує значних коштів»,– зазначиввін.

На питання «свободівця» Любомира Мельничука, чи означає це рішення збільшення плати за користування ліфтами, міський голова Львова Андрій Садовий відповів: «Ми встановлюємо, що з 15 серпня ліфтами половини міста займатиметься ЛКП «Львівсвітло». Це підприємство звернулося в державну інспекцію,вона встановила їм ціну, тому що раніше підприємство таку послугу не надавало. Міська рада на цінову політику не впливає».

За його словами, тариф, погоджений інспекцією, є вищим ніж той, що є: «У 2009 році мінімальна заробітна плата становиала 625 грн, нині – 1147 грн. Якщо брати по цих цифрах, то вартість мала б зрости на 83%. Те, що погодили, – до 50%».

Водночас Володимир Олійник додав: «Частина ресурсів, які отримає «Львівсвітло» як плату за експлуатацію ліфтів, стануть інвестицією не лише в те, щоби їх підтримувати в робочому стані, але й проводити ремонти, щоби в Львові не було більше ліфтів, які роками не працюють».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ