Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Луценку сподобалася рішучість Кличка, але побоюється параду амбіцій

Громадський діяч Юрій Луценко назвав заяву лідера партії УДАР Віталія Кличка щодо наміру стати президентом України - "заявою відповідального політика". Про це сьогодні, 20 серпня, в коментарі Гал-інфо заявив Юрій Луценко.

«Я вважаю, що заява Кличка саме на сьогоднішньому заході є заявою відповідального політика. З моєї точки зору, кандидат у президенти повинен мати амбіції та відповідальність. Сьогодні це продемонстрував Кличко. Насправді мені це подобається. Єдине, я завжди наголошую про єдиного кандидата у президенти. Клично і це сказав. Якщо  вдасться і перше, і друге, тоді він зробив вірний крок. Якщо ж це відкриє парад амбіцій, то ми матимемо ще більше проблем ніж сьогодні», - сказав Луценко.

На запитання Гал-інфо, чи не пересварить така заява опозиційну трійку, Луценко відповів: «Я був у середині трійки, коли ця заява прозвучала, вона, звичайно, не принесла радості в ряди кандидатів у президенти, але якщо говорити без іронії, то я вважаю, що кандидатом від позиції має бути та людина, яка продемонструє лідерські якості. В першу чергу ці лідерські якості мають бути у вмінні брати на себе відповідальність».

Бажання бути президентом і бажання провести з цього приводу консультації Луценко назвав збалансованою позицією Кличка.

На запитання, чи підтримає  таке рішення Тимошенко, він відповів: «Я думаю, що вона одна із найсерйозніших кандидатів у президенти, тому міркувати про те, чи вона  підтримає, немає сенсу, адже для початку її треба звільнити, а потім запитати її рішення. Бажано знайти формат спільної перемоги. Я ніколи не кажу, хто має бути кандидатом, я кажу про те, що ця кандидатура має бути узгодженою. Прізвище кандидата є лише ключ до дверей, за якими є інша країна, а тому байже хто він буде, але він повинен бути один, бо коли намагаються у шпарину засунити три ключі, то це більше схоже на взломування, а не відкриття».

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ