Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Округ №121: Хто переможе в найбільш конкурентному окрузі?

121-ий виборчий округ включає три великі міста карпатського району – Трускавець, Дрогобич та Борислав. Також туди входять чимало туристичних гірських сіл. Останній раз на окрузі завдяки участі в Революції Гідності переміг Богдан Матківський, який в парламенті спершу був у фракції БПП, а потім – безпартійним.

Зараз у 121-ому окрузі зареєстровано 21 кандидата. Це найбільше з усіх ОВК Львівщини. Гал-інфо розповість детальніше про кожного з претендентів на депутатський мандат

1.Іван Піляк – «Батьківщина». Селищний голова смт Східниця.

2.Орест Саламаха – «Слуга народу». Є директором будівельної компанії – «Буд Інвест Ком», яка зареєстрована в селі Сокільники. У 2017 році з цієї компанії суд стягнув на користь підприємства «Груп ТСМ» 140 000 гривень заборгованості по зарплаті.

3.Віктор Руднєв – «Радикальна партія Ляшка». Є депутатом Бориславської міськради.

Округ №115: кого відправить в парламент Сихів?

4.Михайло Сікора – «Народний Рух України». Є головою Дрогобицької райради. У 2012 році балотувався за списками партії «Наша Україна» під номер 166.

5.Любов Голубіцька – «Самопоміч». Є депутаткою Бориславської міськради та директоркою КП «Надра Борислава».

6.Тарас Демко – самовисування. Є членом «Громадянської позиції» та депутатом Дрогобицької міської ради, де є головою фракції «Громадянської позиції».

Округ №116: чи зможе хтось перервати депутатський матріархат?

7.Михайло Алєксєєв – «Правий сектор». Був одним із засновників «Правого сектору» в Стрийському районі Львівщини. Під час Майдану Алєксєєв був заарештований та ув’язнений в Лук’янівському СІЗО. Воював у зоні АТО. Працює бухгалтером в ТОВ «Вілком», що займається лісозаготівлею.

8.Роман Танчук – «Аграрна партія України». У 2014 році цей кандидат балотувався до Ради від «Всеукраїнського аграрного об’єднання ЗАСТУП». Через рік до Львівської облради від «Радикальної партії Ляшка». В обох випадках – невдало. У 2015 так само невдало балотувався в мери міста Дрогобич. Танчук є власником фермерського господарства «Ромалін», яке займається вирощуванням ягід, горіхів та інших плодових дерев.

9.Володимир Фідик – самовисування. Тимчасово не працює. Відомий також під псевдонімом BIG BOSS. Заручився підтримкою народного артиста України Івана Поповича.

Округ №117: хто конкуруватиме з "нормальною бабою"?

10.Олександр Мисишин – самовисування. Проживає в Києві. У листопаді минулого року Мисишин своїм коштом винайняв техніку та вивіз з Дрогобича 36 тонн сміття. Він є власником кількох будівельних компаній, а також володіє ТОВ «ВІП-Енерго».

11.Богдан Матківський – «Громадянська позиція». Чинний депутат від цього округу. У 2014 році балотувався як самовисуванець. Потім приєднався до фракції БПП, але за рік став позафракційним. На тих виборах переміг практичного свого однофамільця Івана Матковського. Зараз Матківський є членом партії «Народний контроль». За даними руху ЧЕСНО Матківський сім разів «кнопкодавив».

Округ №118: хто зможе забрати корону в Дубневича?

12.Павло Малихін – самовисування. Уродженець Дрогобича, голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації.

13.Роман Ілик – самовисування. Заступник міністра охорони здоров’я, до того був помічником. У 2012 році перемагав на цьому округу як кандидат від «Батьківщини». У 2014 балотувався також від цієї політсили, втім безуспішно. Головним здобутком Ілика в уряді є програма «Доступні ліки».

14.Євген Кулик – «Сила і честь». Професор кафедри основ виробництва Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка. У 2016 році Кулик брав участь у конкурсі на посаду директора Дрогобицького вищого професійного училища №19. У 2002 році він балотувався до парламенту від Християнського-демократичної партії України, а в 2006 та 2007 роках від Соціалістичної партії України. 

Округ №119: кого оберуть найбільші патріоти Львівщини?

15.Степан Кугівчак – самовисування. Член «Європейської Солідарності». Був селищним головою Підбужа. Кугівчак працює провідним масажистом у санаторії «Алмаз». У 2015 році він відправився добровольцем на фронт.

16.Гарасим’як Роман – самовисування. Тимчасово не працює, учасник бойових дій.

17.Наталія Беднарчик – самовисування. Працює головним державним інспектором управління матеріального забезпечення та експлуатації майна у ДФС. Працювала помічницею на громадських засадах в нардепа Андрія Немировського. Він був обраний до Верховної Ради за списками «Самопомочі», входив спершу до групи «Воля народу», а потім до фракції БПП «Солідарність».

Округ №120: чи зможе хтось перемогти Дубневича?

18.Йосип Дяків – самовисування. Директор МКП «Транс-Екіпаж», що надає транспортні послуги.  У 2015 році Дяків балотувався до Львівської облради від партії «Наш край».

19.Сергій Жирний – самовисування. Директор КП «Комбінат міського господарства» Дрогобицької міської ради. У 2010 році Жирний балотувався до Івано-Франківської міськради від партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка.

20.Назар Жолобович – самовисування. Працював радником голови Дрогобицької райдержадміністрації з питань інформаційної та інвестиційної діяльності, згодом працював у відділі комунікацій з громадськістю департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА на посаді спеціаліста. Зараз Жолобович працює у відділі молодіжної політики департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА.

21.Михайло Задорожний – «Європейська Солідарність». У 2006 році став депутатом Львівської облради від «Батьківщини», у 2010 році пройшов як мажоритарник, ввійшов до фракції «Свобода». У 2012 Задорожний балотувався до парламенту як самовисуванець, хоча на окрузі вже був кандидат від Об'єднаної опозиції – Роман Ілик. Через це Тягнибок назвав Задорожного зрадником.

Пригадаємо історію перемог на окрузі №121

У 1998 до парламенту потрапив Олександр Лавринович – один із засновників Народного Руху України. Згодом Лавринович перебіг до «Партії Регіонів» та був міністром юстиції при Януковичу.

У 2002 році на окрузі переміг Петро Димінський як висуванець Блоку «Наша Україна».

У 2012 році перемогу святкував вже згаданий Роман Ілик.

У 2014 виграв також згаданий Богдан Матківський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ