Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові на площі Соборній фрагмент фасаду історичного будинку розбив авто. Фото. Відео

Сьогодні, 19 березня, у Львові на площі Соборній, 1, де розміщений туристичний об'єкт "Таємна аптека", впав шматок ліпнини з будинку, пам'ятки архітектури, та розбив автомобіль, який був припаркований поруч. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Як зазначила завідувач аптеки Галина Гарда, такі випадки неодноразово ставалися.

«Тут ходить багато туристів. Таксисти кажуть, що це вже неодноразово, на їхні машини постійно падають якісь дрібні фрагменти. У нас цілодобова аптека. Таке могло трапитись і вночі, коли люди стоять під дверима. Треба розуміти, що люди тут зупиняються, читають стенд, фотографують вітрину. Цим тротуаром водять туристичні групи", - розповіла в коментарі Гал-інфо Галина Гарда.


Екскурсоводи "Таємної аптеки" кажуть, що місцева влада повинна терміново вжити заходів, адже наступного разу хтось може травмуватися, або загинути: «Ми постійно там ходимо. Часто стоїмо біля аптеки коли починаємо екскурсію туристам".

"Тут постійно ходять люди, туристи. Наступного разу можуть постраждали люди", - сказала Галина Гарда.

Вона також додала, що мешканці будинку зверталися до Львівської міської ради, але реакції жодної.

Власник авто Констянтин Філіпов зазначив, що майстри, які прибули на місце події, оцінили збитки у щонайменше 2 тис грн. Як діяти далі чоловік ще не визначився.

"Я вийшов з авто і пішов в аптеку, а вже за кілька хвилин почув, що щось впало. Це диво, що я не постраждав", - розповів чоловік.


За словами екскурсоводів, будинок збудовано у 1902 році і є пам’яткою архітектури. Тут була одна із найстаріших львівських аптек. Зараз тут працює інтерактивний музей «Таємна аптека».

Фото і відео - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ