Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Суд львів’янина з облрадою через видобуток сланцевого газу перенесли на 30 квітня

Судовий розгляд провадження Львівського окружного адміністративного суду за позовом до Львівської обласної ради про скасування видобутку сланцевого газу перенесли на 30 квітня. Про це Гал-інфо розповів позивач, львів’янин Ігор Гук.

За словами позивача, засідання перенесли через відсутність представника Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції (в особі Мінприроди). Суд не має підтвердження, що представник комісії отримав повістку. Крім того, представник Львівської облради, який з`явився на засідання, вніс клопотання про закриття справи, оскільки позивач не дотримав терміну оскарження.

«Термін оскарження – півроку. Львівська обласна рада прийняла рішення 3 жовтня, я надіслав позов поштою 1 квітня. Тому, думаю, його клопотання не задовольнять», – сказав Ігор Гук.

Також він повідомив, що суддя запропонувала долучити до справи компанії «Надра Олеська» і «Шеврон», оскільки позов зачіпає їхні інтереси.

Позивач вимагає, щоб рішення Львівської обласної ради «Про погодження проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна, компанією "Шеврон Юкрейн Б. В." та товариством з обмеженою відповідальністю "Надра Олеська"» від 03 жовтня 2013 року № 879 було визнане протиправним та скасоване.

За словами Ігоря Гука, Угода не пройшла експертизу і не була погоджена місцевими радами, на чиїй території мав би вестись видобуток сланцевого газу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ