Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії заборонили книгу про український повстанський рух

Книгу російського історика Олександра Голуна «Між Гітлером і Сталіним. Українські повстанці» вилучили із продажу в Росії.

Як повідомив автор, книга була перевидана у лютому та з’явилась на прилавках у березні цього року. Вже зараз в книжкових інтернет-магазинах не можна не лише придбати книгу, а навіть прочитати анотацію до неї.

Як зазначає Голун, 21 березня до Держдуми був внесений законопроект про заборону бандерівської символіки. «А 31 березня на сайті "Липецьк-Медіа" з’явилася безстрашна безіменна стаття про те, що не де-небудь, а "У Липецьку продають книги, що вихваляють бандерівців". У тексті гнівно зазначалося: другий тираж другого видання монографії "викинутий" у роздрібний продаж в цьому губернському місті. Після цього монографія випарувалася з сайту Московського будинку книги – чи не найбільшої в Білокам'яній роздрібної мережі друкованої продукції», - наголосив історик.

Книга «Між Гітлером і Сталіним. Українські повстанці», ґрунтуючись на архівних документах, розповідає про діяльність Організації українських націоналістів, Української революції в Закарпатті 1939 року, про створення та діяльність Української повстанської армії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ