Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Акціонери ПАТ «Хмельницькгаз» постановили дивіденди не виплачувати

17 квітня ПАТ «Хмельницькгаз» провело чергові загальні збори акціонерів, для участі в яких були зареєстровані акціонери, які володіють 75,929% акцій. Акціонери затвердили фінансову звітність за 2013 рік та основні напрямки роботи на 2014 рік. Беручи до уваги отримані збитки, прийняли рішення дивіденди не виплачувати. Повідомили у прес-релізі.

Фінансова звітність товариства підтверджена міжнародною аудиторською компанією ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги» і відповідає міжнародним стандартам фінансової звітності. Аудиторські висновки свідчать, що звітність компанії достовірно відображає її фінансові результати та рух грошових коштів відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності.

«У 2013 році підприємство в повному обсязі виконало своє головне завдання – безперебійно та безаварійно забезпечивши усі категорії споживачів області природним газом. Крім того, в рамках реалізації Інвестиційної програми, ми модернізували виробничі процеси, значно підвищили безпеку систем газопостачання, відчутно поліпшили якість надання послуг споживачеві», - зазначає голова правління ПАТ «Хмельницькгаз» Михайло Юрченко.

Розглянувши результати фінансової діяльності підприємства за 2013 рік, акціонери затвердили річний звіт та баланс. Також затвердили звіти Правління, Наглядової ради, Ревізійної комісії товариства.

На загальних зборах затвердили й основні напрямки діяльності Товариства на 2014 рік. Серед пріоритетних завдань – забезпечення рентабельної роботи підприємства, будівництво і модернізація газових мереж, виконання затвердженої Інвестиційної програми, виконання заходів по підготовці до осінньо-зимового періоду, впровадження нових стандартів приєднання споживачів до систем газопостачання та ін.

Основними акціонерами ПАТ «Хмельницькгаз», які володіють більш ніж 10% статутного капіталу Товариства, відповідно до Переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах акціонерного товариства станом на 11.квітня 2014 року є:

ПрАТ «Газтек» - 45,8024%

НАК «Нафтогаз України» - 25,0003%

Акціонер – фізична особа – 14,6784%

Довідка.

ПАТ «Хмельницькгаз» - одне з найбільших та стратегічно значимих підприємств області, річний обсяг транспортування природного газу яким складає понад 900 млн.м.куб. На обслуговуванні компанії – понад 4,5 тис. юридичних осіб, серед яких найбільші промислові споживачі:Славутський завод «Будфарфор»,Теофіпольський цукровий завод, солодовий завод «Оболонь» та ін. Із 487 тисяч домогосподарств, клієнтами компанії є 384 тисячі сімей Хмельниччини. Загальний рівень газифікації складає 80%, протяжність газових мереж – понад 17 тис.км. ПАТ «Хмельницькгаз» визнано «Кращим роботодавцем області», що надає гарантовані робочі місця 2,5 тисячам працівників, стабільно входить до п’ятірки найбільших та сумлінних платників податків Хмельниччини. До бюджетів усіх рівнів ПАТ «Хмельницькгаз» щорічно сплочує більше як 100 млн.грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ