Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові промивають колектори

У Львові проводиться планова промивка каналізаційних колекторів. Фахівці служби каналізаційного господарства активно використовують нову спецтехніку, яку придбали торік, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Впродовж січня-березня ми ліквідували 696 випадків засмічення та замулення міських колекторів з допомогою спеціалізованої машини. Сьогодні ми працювали у мікрорайоні Рясне-1. Зараз нова техніка працює на площі Ринок. Там пролягає старий австрійський колектор, який перебуває в доброму технічному стані. Однак через дощоприймачі в колектор потрапляє пісок, тому його періодично треба очищати», - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

Нагадаємо, що у Львові понад 640 км каналізаційних колекторів різного діаметру. Стічні води до попадання на очисні споруди містять в собі велику кількість різноманітних забруднень, як органічного, так і неорганічного походження. Це жири і оливи, які здатні накопичуватися на стінах труб, поступово звужуючи їх діаметр. Це іржа і накип, пісок, ганчірки, які випадково потрапили в каналізацію та поліетиленові пакети, які осідають або застряють в місцях поворотів каналізаційної траси. Часом закупорка або засмічення каналізації настільки серйозна проблема, що усунути її можливо лише за допомогою спецтехніки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ