Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Першими бій під Слов’янськом прийняли львівські десантники

23 квітня у Львові в академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, відбулася робоча зустріч в.о. міністра оборони України генерал-полковника Михайла Коваля і міністра оборони Польщі Томаша Семоняка. Міністри обговорили плани співпраці військових обох держав на найближчі три роки та питання створення миротворчої спільної українсько-польсько-литовської бригади. Ця бригада буде використовуватися під час збройних конфліктів, зокрема, якщо такі виникатимуть на теренах України. Про це пише "Високий замок".

Журналістів, з якими в.о міністра зустрівся на плацу академії, найбільше цікавив хід антитерористичної операції, до якої залучили армію. Перед тим, як відповідати на запитання, Михайло Коваль щиро подякував львів’янам, особливо командирам 80-ї окремої аеромобільної бригади, військовим вертолітникам з Нового Калинова та Бродів, командуванню 24-ї механізованої бригади. Підрозділи цих частин, розкрив “військову таємницю” Михайло Коваль, задіяні на найнебезпечніших дільницях в антитерористичній операції. Львівські десантники з 80-ї бригади, розповів в.о. міністра, першими прийняли бій під Слов’янськом. “Там була така щільність вогню, якої я не пригадую”, - зазначив Михайло Коваль, який сам починав військову кар’єру в десантних військах. Дії армії під час антитерористичної операції Михайло Коваль оцінює як успішні. Військові не дали сепаратистам зі Сходу поширити свій вплив на інші регіони України. Історія покаже, казав міністр, що керівництво держави приймає виважені рішення.

Головне - не допустити загибелі мирних громадян під час операції. “Уперше в історії України,- нагадав генерал-полковник, - армії протистоять, окрім диверсантів, і звичайні громадяни України. Якби вас посадили у танк, ви б змогли стріляти в жінок та дітей?” - риторично запитав в.о міністра. На запитання кореспондента “ВЗ”, яка доля очікує 25-ту десантну бригаду, військові якої здали зброю та техніку сепаратистам, Михайло Коваль відповів: “Не ми цю бригаду створювали, не нам її й розформовувати”. У роті, яка здалася сепаратистам, пояснив в.о. міністра, 99 відсотків військовослужбовців були призвані із запасу напередодні антитерористичної операції з регіону, в якому задіяли бригаду. Це багато чого пояснює. Проте два інші батальйони бригади гідно дали відсіч сепаратистам. Один із цих батальйонів відбив напад на Краматорський аеродром і зараз його охороняє.

З журналістами в.о. міністра оборони Михайло Коваль зустрівся на плацу академії.

wz.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ