Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через напружену ситуацію в Україні закордонні дизайнери відмовляються їхати на Lviv Fashion Week

На Lviv Fashion Week осінь/зима 2014, що відбуватиметься 7-11 травня у Львові, переважатимуть українські дизайнери, закордонні бояться їхати до Львова через тривожу ситуацію в країні. Про це сьогодні, 24 квітня, повідомили під час прес-конференції організатори.

За словами організатора LvivFashionWeek Дарії Янковської, особливістю цього LvivFashionWeekв тому, що переважають колекції українських дизайнерів, натомість закордонних зовсім мало – лише білоруські: в основному розкладі, що відбуватиметься 10-11 травня в Міжнародному аеропорті «Львів», представлять дві колекції з Білорусі та ще дві в рамках студентських показів  проекту OFFSCHEDULЕ.

Загалом у чотириденних показах візьме участьблизько30 дизайнерів, які спрезентують 25 колекцій. Серед українських –  MartaWachholz, Mykytyuk&Yatsentyuk, NOVANAStudio, IvannaYukhymchuk (Луцьк), Лідія Яніцька (Тернопіль), GOLDAVYNOGRADSKAYA (Київ), DOMANOFF (Одеса), переможці конкурсу САБОТАЖ Тетяна Каліта і РИСИЧ, серед міжнародних гостей будуть  білоруси – дизайнер NatashaTSURAN та організатори BelarusFashionWeek.

«На LvivFashionWeek завжди дуже багато закордонної преси і гостей, цього разу із цим більш проблематично, оскільки люди просто бояться їхати в Україну», – зазначила Дарія Янковська.

І водночас додала: «Зазвичай в нашому розкладі 4-6 дизайнерів з різних країн, але тепер ніхто не ризикує везти в Україну свою колекцію. Ті дизайнери, які приїдуть з Білорусі, перепитували по десять разів, чи в нас все спокійно…».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ