Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівському Палаці мистецтв арт-проект "ETHNO’лялька". Фото

Сьогодні, 24 квітня, у львівському Палаці мистецтв, відбулось відкриття арт-проекту "ETHNO’лялька" від фестивалю «Ляльковий світ».

Переважна більшість ляльок, що представлені на виставці, є сучасними, однак є ляльки 60-70-их років минулого століття. Зокрема, представлені мотанки, виконані в різноманітних технологіях 32 авторів з різних куточків України. Вони розділені двома тематиками «Ангели серед нас» та «Слов’янською міфологією».

«Слов’янську міфологію підтримало мало авторів, оскыльки до цього потрібно було довго готуватись, що не всі мали змогу зробити, - зазначила Ірина Сорокіна, організатор фестивалю, - Ангеликів представлено багато, адже це класична тематика».

На виставці представлені експонати з Вінниці, Дныпропетровська, Києва, Кривого Рогу та інших міст. «Львівська і Тернопільська області представлені найширше, адже у нас виготовлення мотанок пропагувалось та активно розвивалось», - зазначила Ірина Сорокіна.

Нагадаємо арт-проект "ETHNO’лялька" проводиться уже четвертий рік поспіль. Зазвичай на ньому буваэ представлено до 50 авторів. Тут експонують ляльки виготовленні в традиційних народних техніках.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ