Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військова прокуратура Західного регіону розслідує розкрадання 340 тис. грн

Прокуратура Західного регіону України проводить досудове розслідування за фактом заволодіння у 2010 році державними коштами на суму 340 тис грн, повідомила прес-служба прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Львівська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України провела перевірку додержання службовими особами однієї з військових частин вимог бюджетного законодавства. За результатами перевірки в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 410 Кримінального кодексу України (заволодіння військовослужбовцем військового майна шляхом шахрайства).

Прокуратура встановила, що в червні 2010 року з порушенням правил підсудності до Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області було направлено позовну заяву щодо відшкодування командуванням військової частини грошової компенсації за оренду житла та продовольче забезпечення на загальну суму 341,1 тис грн. При цьому до суду були надані розрахунки вартості компенсації за продовольче забезпечення та оренду житла за період 2000-2010 років.

14 липня 2010 року рішенням Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області позовні вимоги задоволені та виданий виконавчий лист, на підставі якого один з військовослужбовців в/ч шляхом шахрайства примусово стягнув бюджетні кошти в розмірі 341,1 тис грн.

Досудове розслідування за цим фактом триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ