Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З наступного тижня у львівських трамваях нові схеми руху та чисті салони

ЛКП "Львівелектротранс" до кінця наступного тижня обіцяє впорядкувати салони трамваїв, очистивши їх від реклами та графіті. Також спільно з дизайнерами, на волонтерських засадах, були розроблені нові схеми руху, котрі будуть зрозумілі та читабельні для пасажирів. Про це під час брифінгу розповіла Ольга Бачинська, начальник відділу маркетингу ЛКП "Львівелектротранс".

Нову схему руху, а також дизайн табличок з номером маршруту та ключовими зупинками, розробив львівський дизайнер Єгор Каліберда на волонтерських засадах.

"Мене дратувала стара схема руху, котра була незрозумілою. Я вирішив це змінити, і починаючи з квітня розробив нову схему руху. Тут кожен трамвайний маршрут розфарбований в інший колір, а також позначені можливі пересадки", - розповів Єгор Каліберда.

Усі попередні макети схеми руху, були нанесені на топографічну карту міста. Через особливості міста, вулиці котрого розходяться від центру, такий підхід значно погіршував читабельність та зрозумілість схеми. "Попередньою спробою зробити схему руху зрозумілою для пасажирів була синьо-жовта карта. Однак на ній була принципова помилка – на одній схемі були зазначені як трамвайні так і тролейбусні маршрути, що було не зручно", - пояснила Ольга Бачинська.

За її словами, нові схеми маршрутів будуть розміщені в салонах трамваїв до кінця наступного тижня. "Разом із встановленням нової транспортної схеми та табличок ми плануємо повністю очистити салони трамваїв від несанкціонованої реклами та різноманітних написів. Це потребує значних зусиль, адже маркер з оббивки салону важко стерти, у волонтерів на один трамвай витрачається до двох годин. Ми плануємо закінчити роботу до кінця наступного тижня", - зазначила Ольга Бачинська.

Нові таблички двосторонні, тож пасажири трамваїв, перебуваючи в салоні, зможуть бачити перелік зупинок, а також місця пересадки на інші трамвайні та тролейбусні маршрути.

"Що стосується тролейбусів, то ми шукаємо варіанти реалізації редизайну табличок. Безперечно, ми будемо платити гроші дизайнеру, а таблички для трамваїв вважаємо бонусом", - пояснила Ольга Бачинська.

Для трамваїв ЛКП "Львівелектротранс" роздрукує 100 схем. Вартість друку загалом становитиме 1 400 гривень. В той же час вартість друку табличок з номером маршрутів представник транспортного підприємства не змогла назвати, адже замовлення на друк наразі не сформоване. Що стосується тролейбусів, складність полягає у великій різноманітності моделей.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ