Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бійцям «вісімдесятки» привезли допомогу на Яворівський полігон

Учора, 19 серпня активісти ІГО «Допомога Армії України» привезли чергову партію допомоги бійцям 80-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України, які проходять підготовку на Яворівському полігоні на Львівщині. За словами координатора ІГО «Допомога Армії України» Юрія Дмитришина, усі речі активісти передають безпосередньо солдатам у руки, повідомили в ІГО «Допомога Армії України».

«Ми видаємо усі речі особисто бійцям, а командири взводів розписуються за отримане. Ми це робимо для того, аби не було зловживань. Оскільки такі факти були.  Є багато сигналів про те, що речі, які ми пересилаємо солдатам, до них не доходять. Є повідомлення від батьків про те, що їх син перебуває на блок-пості, а допомогу, яку ми туди скерували, він не отримує», - наголошує пан Дмитришин.

За його словами, є командири, які зловживають громадською допомогою, збирають величезні склади, а солдатам видають мізер.

Відтак бійці «вісімдесятки» особисто отримали засоби захисту, гігієни, продукти харчування, прилади нічного бачення, освітлення, рації, біноклі, тактичні ліхтарики, дальноміри, спорядження, берци, камуфляжні костюми, медикаменти, зокрема велику партію CELOX.

«Для солдат і для мене особисто це дуже приємно. Я ніколи навіть не міг би подумати, що прості люди можуть нам допомагати саме таким чином. Більшість з них навіть не були в армії. Але, коли у них є гроші, - вони допомагають. І тим, хто завтра відправиться на війну, і тим, кого вже з нами немає.  Переконаний, що з такою підтримкою ми не впадемо обличчям в болото і скоро все це закінчимо. Ще раз щиро дякую людям, це дуже велика підтримка і допомога. Оскільки на даний час в армії нових технологій дуже мало.  Ми це купуємо за власні гроші», - розповідає командир снайперської роти 80-ї бригади Артур Дяченко.

За його словами, такі подарунки є для бійців дуже важливими.

«Ми розуміємо, як люди на нас розраховують. Для нас Україна – одна, і ми відстоюватимемо її до кінця. І ті, хто піде в зону бойових дій, і ті, хто буде допомагати з тилу. Ми живемо духом перемоги. Ми їх переможемо!», - підкреслив командир.

Активісти ІГО «Допомога Армії України» потурбувались і про морально-духовний стан бійців «вісімдесятки». Разом з волонтерами до солдат прибув священик львівського Храму Святителя Івана Золотоустого Іван Гарат, який відправив подячний молебень за життя та здоров’я воїнів. Бійцям передали також малюнки дітей з садочків Львова на тему перемоги української армії над ворогом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ