Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Я не бачив в жодного бійця на передовій страху в очах, - Богдан Дубневич

Про це заявив депутат Львівської обласної ради член фракції УДАР в прямому ефірі на Львівському державному радіо в четвер, 21 серпня, розповідаючи про поїздку в зону проведення антитерористичної операції та спілкування з військовослужбовцями, повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Зокрема, депутат відзначив: «Я постійно зустрічаюсь з нашими бійцями. Наприклад, щойно повернувся з місця дислокації 24-ї бригади, спілкувався з ними. Ми розмовляли про те, чого саме найбільше їм бракує і як ми можемо їм допомогти. Також, я розмовляв з нашими бійцями в зоні АТО. Вони всі налаштовані на те, щоб іти в бій та виганяти всю путінську нечисть з України. В них надзвичайно високий бойовий дух. Ні у кого я не бачив в очах ані страху, ані якогось суму.

В тому числі, високий рівень патріотизму підтримується ще й тим, що солдати там, на передвій знають – про них не забувають їхні земляки. Кожного разу як приїжджають вантажівки з передачами, я бачив це на свої очі, - солдати зустрічають їх з великим ентузіазмом. А коли серед речей чи продуктів є також і листи чи малюнки дітей, то таким посилкам військовики тішаться найбільше».

Розповідаючи про те, як Львівщина допомагає армії, Богдан Дубневич розповів, що окрім волонтерів, збирають кошти для закупівлі солдатам-своїм землякам, також, і мешканці Львівщини: «Ми відкрили таку мережу Центрів забезпечення в Пустомитівському районі. Вони працюють в двох режимах. Туди можуть прийти люди і віддати те, що вони вважають за потрібне пожертвувати на армію – гроші, продукти, одяг. Це все ми регулярно, щотижня веземо на Схід. Окрім цього ми сформували так звану польову військову пошту. Суть її полягає в тому, що кожна родина може передати особисто своєму синові, чоловікові, братові особисті речі. Треба просто написати точно частину і підрозділ де чоловік служить. І ми також беремо на себе зобов’язання вчасно доставити посилки.

 Уже навіть сільські ради організовують своїх мешканців і збирають кошти для закупівлі оснащення для своїх хлопців. Наприклад, я знаю, що громада села Зимна Вода (Пустомитівський район) зібрала кошти на два тепловізори, також – Щирецька, Сокільницька та інші сільські ради.

З останніх новин, до нас має надійти близько 500 комплектів сучасної якісної військової форми. Частину ми віддаємо бійцям, які знаходяться тут, ще частину веземо в зону АТО, і передамо  уже там з рук в руки солдатам на передовій», - повідомив Богдан Дубневич.

Депутат наголосив, що для перемоги армії повинні мобілізуватись усі українці: «Однозначно, що зусиль ані поодиноких волонтерів, ані організацій достатньо, щоб створити заміну державній машині. Однак мусимо нині відкинути розмірковування про те, хто мав би це робити, і закачати рукава зробити самим. Бо завтра може бути пізно.

Це має бути тотальний, добре структурований, чітко працюючий народний тил для армії.

Маємо зробити так, щоб в кожному селі було місце, де люди б могли принести все те, що можуть передати нашим хлопцям на передову – харчі, одяг, спецспорядження. Ми маємо вибудувати повноцінний армійський тил – як це було в 40-х роках, коли УПА підтримувало кожне українське село. Окрім нас цього не зробить ніхто», - наголосив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ