Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Покровському кафедральному соборі помолилися за українську державність і мир в Україні. Фото

Сьогодні, 24 серпня, у неділю 11-ту після П’ятидесятниці, День Незалежності України, у Покровському кафедральному соборі м. Львова відбулося особливе святкове богослужіння з нагоди державного свята. Про це повідомила прес-служба Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП.

Розпочалося богослужіння з Божественної Літургії, відправу якої очолив Високопреосвященний митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

Його Високопреосвященству співслужили: проректор Львівської православної богословської академії прот. Михаїл Сивак, прот. Ілля Подоба, ієрей Василій Горгут.

Після Євангельського читання Архіпастир виголосив проповідь, у якій окрім тлумачення Євангелія торкнувся також події на Сході України, закликавши усіх до постійної молитви за нашу державу.

Під час Літургії Владика Димитрій прочитав молитву, що читається під час Літургії чи молебного співу у дні неспокою та нашестя ворогів на державу і Батьківщину нашу, самостійно укладену на підставі відповідного чинопослідування, взятого з требника свт. Петра Могили, митрополита Київського.

Після завершення Літургії духовенством була звершена заупокійну літію, під час якої були згадані всі поборники незалежності Української держави і особливу ті, хто віддав свої життя за віру й Україну на Київському Майдані і на полі битви.

Опісля літії був звершений подячний молебень, під час якого була прочитана молитва про Боже змилування над Україною.

Насамкінець, Владика Димитрій ще раз звернувся до учасників богослужіння, привітавши всіх із Днем Незалежності України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ