Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівським військовикам в зоні АТО найбільше потрібні теплі речі та справний транспорт

Львівським військовикам в зоні АТО найбільше потрібні теплі речі та справний транспорт. Про це депутат Львівської обласної ради член фракції УДАР Богдан Дубневич повідомив в прямому ефірі ТРК Львів під час передачі «Вечір у Львові» в вівторок, 26 серпня, повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Депутат розповів про результати та враження від поїздки в зону АТО, яка відбулась 23 -26 серпня. 

«Разом з громадськими активістами ми передали бійцям 3 батальйону тероборони та 24 бригади, які знаходяться зараз  на передовій,  адресні посилки від родин. Ми привітали наших бійців з великим святом  - Днем незалежності. Також – передали їм 160 комплектів військової форми, тактичні окуляри, білизну, 20 тон води та біля 40 тон продуктів, зібраних громадою. Принагідно, хочу щиро подякувати сільським громадам Пустомитівщини, які надзвичайно відповідально підійшли до питання забезпечення наших бійців продуктами, які і далі збирають продукти.

Крім цього, ми доставили їм трансформатор, деталі до автомобілів, інше спорядження», - розповів депутат.

Богдан Дубневич, також, розповів про першочергові потреби військових з Львівщини, що беруть участь в АТО.

«Ми побачили  на місці дислокації частини ціле кладовище техніки. Обласна влада, яка займалась комплектацією батальйону виділила для пересування бійців стару техніку, що постійно ламається. До того ж те, на чому їздять бійці взагалі мало придатне для бойових дій.  У мене питання – як можна відправляти солдат, де стріляють гради та танки на шкільних автобусах «школяриках»?

Військовики змушені самостійно думати, як і де і за які кошти полагодити те, що постійно ламається.

Хоч якось ці автомобілі рухаються лише завдяки праці волонтерів. Ми познайомились з чудовою людиною – Степаном Підкуймухою, який за власний кошт їздить, дістає запчастини до автівок військових, та якось приводить їх до ладу. Також, ще один наш земляк, директор комунального підприємства «Солонки»  організував бригаду для ремонту автомобілів.

Підходив водій одного з автобусів і просив: «хлопці, привезіть колеса! На цих автобусах и возимо військовополонених, в тому числі і для обміну – ви уявляєте, коли такі операції зриваються через те, що автобус ламається по дорозі»?

Тому ми всі разом будемо думати, як допомогти в цьому плані військовим. Адже вони воюють з добре підготовленим, оснащеним важкою технікою противником. Тому ще раз повторюю – відправляти їх з таким забезпеченням і ще й звітувати про те, що хлопці мають все необхідне – вкрай безвідповідально. Ми ж всі пам’ятаємо як окремі керівники гучно, з помпою приїжджали на полігон, на камери багато розказували про те як багато вони зробили для  третього батальйону. А насправді виявилось, що нічим їх не забезпечили.

Найближчим часом мій брат як народний депутат в Києві зустрінеться з чиновниками, щоб машини які стоять в резерві терміново біли відправлені на Схід.

Однак ще раз наголошую, господарське забезпечення третього батальйону тероборони є просто проваленим. Не може бути так, щоб поряд з місцем дислокації батальйону прокладена високовольтна лінія, а солдати два місяці  в таборі без світла, бо немає трансформатора.

Потрібно привезти туди чиновників з нашої ЛОДА, які відповідали за питання забезпечення армії, щоб вони там, на місці дивились людям в очі і відповіли їм, чому не змогли організувати елементарних речей», - наголосив Богдан Дубневич.

Депутат, також, розкритикував забезпечення військовиків третього батальйону територіальної оборони взуттям та одягом:

«Ще один показовий момент – взуття. Ті берці, які солдатам дали ще тут у Львові, і на які обласна рада давала гроші – розповзлись після двох тижнів використання. Вояки ходять або у власному взутті, або в якихось кросівках. Тут ще належить з’ясувати – чи це халатність, чи хтось нажився на закупівлі взуття. І така ситуація у всьому.  Ми мусимо виправляти ці недопрацювання. І я впевнений, ми знайдемо для цього ресурси».

Богдан Дубневич, також, подякував волонтерам, які допомагають збирати і переправляти в зону АТО продукти та спорядження.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ