Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як у Львові встановлюють стовпці за 650 грн

На два тижні затягнулось встановлення обмежувальних стовпчиків на вулиці Лисенка. 18 серпня на замовлення Галицької районної адміністрації розпочалось встановлення стовпчиків, однак його досі не завершили. Ями, що були зроблені під стовпці, збільшуються та руйнують покриття тротуару. Винними в затягуванні ремонту називають Казначейство.

Обмежувальні стовпчики мають на меті перешкодити паркуванню приватних автомобілів на тротуарі. Галицька районна адміністрація погодила єдиний дизайн стовпців у французькому стилі, та поступово проводить роботи з їх встановлення на центральних вулицях міста. Вартість одного стовпця 650 гривень.

Однак встановлення стовпців на вулиці Лисенка затягнулось на два тижні. 18 серпня працівники комунального підприємства зробили ями та встановили деяку кількість стовпців, однак не забетонували їх. На ями постійно наїжджають автомобілі, чим дедалі більше руйнують тротуар.

"Робота не завершена, оскільки не отриманні потрібні матеріали з Володимира-Волинського, де розташований завод котрий виготовляє дані стовпці. Перед ними у нас є заборгованість, котра виникла внаслідок затримок платежів з казначейства", - прокоментував ситуацію Микола Захарків, начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації.

Також він додав, що проведенню ремонтних робіт завадили несприятливі погодні умови останнім часом, та проведення ремонтних робіт на вулиці Куліша. "Для підприємства це велике навантаження, через великий об’єм робіт", - додав Микола Захарків.

Окрім того, він запевнив, що ремонтні роботи завершать найближчим часом, а також відремонтують пошкоджені ділянки тротуару довкола стовпців. Для цього працівники відновлять плиткове покриття довкола стовпців та проведуть їх бетонування.

"До кінця наступного тижня працівники завершать ремонт на цій ділянці вулиці", - розповів Микола Захарків.

Нагадаємо, раніше стовпці були встановлені на вул. Лесі Українки, площі Галицькій, а також на перехресті Братів Рогатинців - Підвальна, вул.Галицької - Братів Рогатинців – Валовій, вул. Університетській. Вартість стовпців в французькому стилі, котрі встановлені на замовлення Галицької районної адміністрації 650 гривень.

Також встановленням обмежувальних стовпчиків у центральній частині міста займаються активісти громадської ініціативи "Дайте пройти", котрі неодноразово збирали кошти на встановлення стовпців. Такі стовпці були встановленні на вулиці Вороного, розі вулиць Руська та Підвальна та на інших вулицях у центральній частині міста. Вартість стовпця (разом з його монтажем), що їх встановлювали активісти, становила 100 гривень.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ