Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбулась інавгурація ректора Володимира Мельника

1 вересня з нагоди інавгурації ректора Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Мельника відбулося урочисте засідання Вченої ради університету.

Як повідомила прес-служба Львівської облради, на урочисту інавгурацію прибув голова Львівської обласної ради Петро Колодій, його заступник Валерій П’ятак, т. в. о. голови Львівської ОДА Володимир Турянський, міський голова Львова Андрій Садовий, представники духовенства, академічна та наукова спільнота Львівщини.

Петро Колодій зауважив, що Львівський національний університет імені Івана Франка тривалий час залишався без керівника, і хоча відсутність ректора не вплинула на престиж навчального закладу, проте без керманича було складно науковим співробітникам та студентам. Тому, на думку голови облради, тепер на плечах Володимира Мельника велика відповідальність.

«Свого часу Володимира Мельника було відзначено державними відзнаками, та найбільше і найпереконливіше визнання – це обрання ректором. Повага та довіра до професора, впевненість у його переконаннях спонукали наукового-педагогічних працівників та студентів університету обрати саме його на посаду ректора.

Львівський університет – вища школа із давніми демократичними та науковими традиціями. Тут традиційний навчальний процес органічно перетворювався у формування світоглядних цінностей та державницьких принципів. Студенти та викладачі Львівського національного університету – особливі люди. Не можу не згадати, як ввечері 21 листопада, одразу після злочинного рішення уряду Азарова, студенти Франкового університету першими в Україні вийшли на протест. Тоді ж першими, хто їх підтримав, були їхні викладачі, люди, які у стінах вишу не просто читали лекції, а формували зі своїх вихованців особистості, плекаючи в них любов до рідної землі. Саме тому студентський протест підняв революційну хвилю по всій Україні», – зазначив Петро Колодій.

Петро Колодій зазначив, що в спадок від попередників Володимиру Мельнику перейшов один з найкращих, найдемократичніших вишів України. Відтак голова обласної ради побажав новому ректору сили й наснаги для примноження успіхів та досягнень Львівського національного університету імені Івана Франка, зокрема в розбудові потужної наукової на науковій ниві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ