Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулась акція пам'яті Георгія Гонгадзе та усіх загиблих журналістів

Учора, 16 вересня, біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулась акція пам'яті Георгія Гонгадзе. Пам’ятне віче присвятили також усім загиблим за роки незалежності журналістам.

Після короткого Віче учасники акції з запаленими лампадками рушили до Дерева пам'яті Георгія Гонгадзе. Його на проспекті Свободи висадили тринадцять років тому під час аналогічної акції. "В той час акція була заборонена міською радою, однак, ми її провели. Попри заборону друзі та колеги журналіста посадили дерево, присвячене загиблому журналісту. Сьогодні це стало символічним місцем пам'яті", - розповів Роман Рак, голова Львівського осередку Незалежної медіа профспілки України.

Учасники акції помолились за колег, котрих було вбито за роки незалежності в Україні. Після цього організатори повісили на імпровізованій стіні пам'яті портрети 71 загиблого журналіста.

"Злочин, який був не покараний на початку 2000-х, відбивається хвилею нових злочинів, які також можуть бути не покарані", - зазначив Роман Рак та закликав громадськість контролювати хід розслідування справи про вбивство Гонгадзе та інших працівників ЗМІ.

Також організатори акції зазначили, що наступного року планують у цей день проводити акцію в форматі "Дня пам'яті за загиблими журналістами", адже випадок з вбивством Гонгадзе є одним з багатьох подібних злочинів, що залишається не розслідуваним.

Зазначимо, що Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. 2 листопада того ж року було знайдено обезголовлене тіло. Дружина та друзі упізнали в ньому зниклого Гонгадзе.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ