Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Розвиток України - це не зміна влади, а зміна форми державного правління” , - Юрій Романенко

Розвиток України - це не зміна влади, а зміна форми державного правління, - заявив політолог, директор Центру політичного аналізу «Стратагема» Юрій Романенко,в рамках Міжнародного круглого столу “Галичина — центр оновлення та реформ”, який відбувся у Львові з ініціативи громадського об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього» та фундації «Вища школа професійної політики».

На думку політолога, стара централізована система влади віджила себе, адже вичерпала всі ресурси і спричинила колапс.

Чергові вибори, які чекають на українців, не здатні змінити систему, а отже й вирішити проблеми, що назріли у суспільстві.

Юрій Романенко: “На сьогодні, ми повинні, спираючись на досвід Європи, організувати ефективне місцеве самоврядування. Адже домінування центральної влади, фактично довело країну до війни.

Не лише Донбас, але й будь-який інший регіон держави, має свої потреби і проблеми, які центральна влада за 20 років так і не спромоглась вирішити. Україна не має іншого шляху розвитку, окрім децентралізації”

Політолог переконаний, що свідомі українці давно це зрозуміли. Зокрема, очільники міст мислять стратегічно, і отримати посаду у новоствореній владі, не поспішають.

Політолог песимістично налаштований, щодо нового парламенту:

“Не змінивши систему, країну чекатимуть нові вибори.- переконаний Юрій Романенко. - І якщо ми не зможемо ефективно керувати на місцях, то про керівництво країною не може бути й мови”.

Участь у круглому столі взяли громадські діячі, політологи, іноземні представники влади,зокрема поляки, які зуміли децентралізувати владу у своїй країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ