Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Посол Туреччини: Для Туреччини Крим – це Україна

Крим – це територія України і Туреччина засуджує анексію півострова Російською Федерацією. Так висловився з приводу кримського питання Посол Туреччини в Україні Йонет Дж. Тезель під час зустрічі з головою Львівською обласної ради Петром Колодієм. Повідомила прес-служба Львівської олблради.

Насамперед Посол Республіки Туреччина подякував Петрові Колодію за те, що Львівщина після анексії Криму перейнялась проблемами кримськотатарського народу і прийняла на тимчасове проживання кримських татар, які були змушені покинути окуповану територію півострова. «Кримські татари – народ, який чимало настраждався за всю історію свого існування. І жахливо, що тепер, у ХХІ столітті вони знову зазнають утисків та репресій. Не витримавши російського тиску, вони були просто вимушені покинути свою рідну землю. Я зустрічався з головою Меджлісу кримськотатарського народу і знаю, що Львівська область дуже гостинна до переселенців, зокрема, і до кримських татар», – сказав Йонет Дж. Тезель.

У відповідь Петро Колодій наголосив на тому, що жителі Львівщини гостинно відчинили двері своїх домівок для усіх, хто вимушено покинув свої оселі через окупацію, і готові надалі підтримувати їх у такий важкий час. «Як тільки стало зрозуміло, що для проукраїнськи налаштованого населення в Криму стає небезпечно, ми одразу закликали кримців і кримських татар тимчасово переселятись на Львівщину. На заклик обласної ради відгукнулись як жителі Криму, так і жителі Львівської області, які заявляли про свою готовність прийняти на проживання певну кількість переселенців. До цього процесу долучились як прості жителі, так і підприємці. А координацію процесу поселення та забезпечення переселенців усім необхідним – від навчальних закладів до медичного нагляду, здійснював департамент соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації. Так уся Львівщина об’єдналась навколо допомоги постраждалим від окупації українського півострова», – розповів Петро Колодій.

Йонет Дж. Тезель зауважив, що питання стосовно анексії Кримського півострова та репресій проти кримськотатарського народу потребують якнайшвидшого вирішення і Туреччина докладе чимало зусиль для цього. «Ми розуміємо, що врегулювання питання приналежності Криму до України займе немало часу. Але для Туреччини Крим завжди буде територією Української держави», – наголосив Посол Туреччини Йонет Дж. Тезель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ