Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Попри неспокійну ситуацію на Сході, до Умані масово прибувають паломники-хасиди

В Україну масово прибувають паломники-хасиди. Цього року вони відзначатимуть 5775 іудейський новий рік Рош-га-Шана, який триватиме з 24 до 26 вересня. В місто Умань Черкаської області очікується приїзд паломників із 25 країн світу, повідомила прес-служба Державної прикордонної служби.

Незважаючи на неспокійну ситуацію на сході країни, хасиди не бояться їхати на могилу свого духовного наставника цадика Нахмана. Лише за минулу добу в столичних аеропортах було оформлено 15 рейсів з більше ніж 2200 хасидами. На сьогодні в цих «повітряних воротах» країни очікується прибуття 25 рейсів з вірянами. Загалом цьогоріч очікується прибуття близько 25 тисяч паломників. 

Переважна кількість паломників, які їдуть організованими групами, державний кордон України перетинають не лише в аеропортах «Бориспіль» та «Жуляни», а й аеропортах Одеси і Вінниці. Незначні організовані групи слідують через пункти пропуску для автомобільного і залізничного сполучення розташовані на ділянках Львівського, Мостиського і Чернівецького прикордонних загонів. В інших пунктах пропуску, зокрема Мукачівського, Чопського, Могилів-Подільського, Котовського та Ізмаїльського прикордонних загонів, очікуються неорганізовані групи й поодинокі особи.

Для швидкого та комфортного оформлення хасидів прикордонники провели комплекс заходів із забезпечення належного та швидкого оформлення. Спільно з іншими контрольними службами визначено окремі смуги руху та термінали, а також порядок здійснення прикордонного та інших видів контролю. Крім того з організаторами паломництва опрацьовано порядок отримання попередньої інформації про організовані групи паломників, які прибуватимуть повітряним транспортом. Це дозволяє отримувати дані про тих, хто знаходиться на борту літака, ще до прибуття в аеропорт призначення. Завдяки цьому час на здійснення прикордонних формальностей  на одного пасажира складає від 10 до 20 секунд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ