Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У першому півріччі 2014-го інтерес до нових авто знизився на 45%, - аналіз від «АвтоМакс»

Провідні експерти українського автомобільного ринку відзначають загальне падіння продажів. У першому півріччі 2014 інтерес до нових машин впав на 45% порівняно з аналогічним періодом 2013-го.

Потенційні покупці можуть відвідати портал Автобазар Украины «АвтоМакс», щоб розглянути найбільш актуальні пропозиції.

За інформацією прес-служби Автопрому, за перші шість місяців цього року було продано 57 688 моделей нових транспортних одиниць.
Деяке підвищення попиту відзначено в червні, коли було реалізовано 6 221 автомобілів, що пройшли реєстрацію на внутрішньому українському ринку.

Це на дев'ять відсотків більше, ніж у травні, але на двадцять відсотків менше, ніж у квітні місяці поточного року. З травня місяця відзначається загальна тенденція до зниження продажів.

Фахівці прогнозують, що продажі вересня будуть відповідати рівню липня, але, можливо, в останніх числах місяця знову впадуть. Деяке зростання може спостерігатися тільки наприкінці року. Переорієнтація попиту на ринок автомобілів з пробігом - нинішня тенденція - сприятиме деякому пожвавленню ситуації.

Сфера виробництва

Незважаючи на багато негативних обставин, статистика виробництва нових транспортних засобів на 4,5% випереджає цифри попереднього року.
Але вже в липні показники виробництва знизились удев'ятеро - автопідприємства випустили 555 одиниць транспорту, що в 2,2 раза менша, ніж у червні 2014 року. В липневій статистистиці, а це ті ж з 555 транспортних засобів, легкові машини становили  343 одиниці, комерційні машини - 153, а також було 59 автобусів.

Усього за перше півріччя 2014 року в Україні було вироблено 24 380 моделей. За перші сім місяців поточного року виробництво легкових машин збільшилось на сім відсотків, що в цифрових показниках становить 22 904 одиниці. Комерційних автомобілів було випущено 978 штук, що визначило десятивідсоткове зростання. Але в той же час відзначається зниження обсягів виробництва автобусів, яких порівняно з аналогічним періодом торік було випущено на 54% менше, на реалізацію було скеровано 498 одиниць.

Додамо, що для того, щоб отримати повне уявлення про виставлені на продаж транспортні одиниці, слід проаналізувати дані електронних ресурсів, які постійно оновлюють актуальну інформацію, котра може бути цікавою широкій аудиторії потенційних покупців. Власне, це і допоможе прийняти єдино правильне рішення при купілі авто.

Автобазар Украины «АвтоМакс»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ