Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Вибух на базі «Беркуту»: підозрюваних нема, тривають експертизи

Прокуратура ще досі не має підозрюваних у справі за фактом вибуху та пожежі на базі БМОП «Беркут» у Львові на вул. Тролейбусній. Про це, 29 вересня, під час брифінгу повідомив прокурор Львівщини Микола Гошовський.

 Вибух стався 20 лютогог цього року у кімнаті зберігання зброї, куди доступ мало обмежене коло працівників спецпідрозділу. Загинуло два працівники БМОП «Беркут».

Як зазначив прокурор, кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ було відкрито 21 лютого.

Спершу провадження розслідував Франківський райвідділ міліції, потім ГУ МВСУ у Львівській області. Однак після того, як  була отримана інформація про причетність до вибуху керівництва спецпідрозділу, а саме 8 червня 2014 року, розслідування передано прокуратурі Львівщини, - пояснив Гошовський.

Він додав, що у справі опитано більше як 200 свідків, у тому числі тодішнє керівництво міліції Львівщини, голова Львівської облради та його заступники. Проведено 14 обшуків, перехресні допити та експертизи.

«Громадські активісти, який у цей час блокували базу «Беркуту», надали нам малу допомогу. Активісти, які блокували базу свідчень не давали», - сказав прокурор.

«Відповідно до висновків пожежно-технічної експертизи, яку проводив НДЕКЦ ГУ МВСУ у Львівській області, на самій базі стався вибух парогазової суміші. Це означає, що вибух спричинив не вибуховий пристрій, а пароподібна газова суміш. В епіцентрі вибуху слідів нема. Що то була за суміш, наразі ми не знаємо», – заявив Гошовський.

Він такого наголосив, що місце події оглянули лише через півтори доби, а тому деякі докази могли бути враченими.

«Огляд був здійснений, на жаль, надто пізно», - сказав він.

Він повідомив, що 14 серпня була призначена повторна експертиза у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз. Окрім того, призначено електротехнічну експертизу та експертизу дотримання техніки безпеки.

Микола Гошовський багато разів наголосив на тому, що прокуратура дуже зацікавлена у якнайскорішому розслідуванні справи.

«Є загиблі, тому винуватці мають бути покарані», - сказав Гошовський.

Він також припустив, що розслідування завершать до кінця цього року.

На запитання Гал-інфо щодо ймовірних підозрюваних і чи у прокуратури взагалі є підозрювані у цій справі, він відповів: «Коли будуть завершені експертизи, тоді буде визначене коло підозрюваних осіб. На цей момент закон не дозволяє робити передчасні висновки. Це передчасне питання».

Фото: Роман Балук/ZIK

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ