Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Росіяни застосовують проти українців боєприпаси з керамічними осколками, - військовий хірург

Під час бойових сутичок на Донбасі російські підрозділи та бойовики використовують проти українських військовослужбовців системи залпового вогню, застосовуючи боєприпаси з керамічними осколками.

"Оперувати поранених такими осколками найважче, бо часто рентген їх не "бачить" у тканинах кінцівок, грудної клітки чи живота. Видаляєш металевий осколок, а за ним помічаєш керамічні, що врізалися в м'ясо - і це страшно".

Такими враженнями поділився в понеділок з журналістами військовий хірург 61-го мобільного шпиталю Анатолій Садовник, що повернувся з Донбасу до Одеси.

За словами капітана медичної служби, йому разом з іншими офіцерами довелось супроводжувати колону українських військовослужбовців з "Іловайського котла".

"Рухаючись у складі колони, надавали медичну допомогу також полоненим російським військовослужбовцям і найманцям, яких свої ж бойовики нещадно поливали вогнем з установок "Град", били прямою наводкою з мінометів», - зазначив військовий хірург.

Після важких боїв працювали у мобільному шпиталі цілодобово, рятуючи життя поранених.

"Зараз поранень менше, натомість бійці частіше стали хворіти на пневмонію, ГРВІ та різні запалення", - підсумував капітан медичної служби, висловивши сподівання, що командування ЗСУ найближчим часом забезпечить військовослужбовців зимовим обмундируванням.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ