Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Громадські активісти вимагають звіту прокурора Львівщини у справі «Беркуту»

Сьогодні, 30 вересня, представники громадських організацій «Народної самооборони», «Громадського сектору Майдану», «Варти 1», «Варти 700», «Дорожній контроль Львів», «Оберіг» та громадської ініціативи «Економічний бойкотний рух» вручили письмову вимогу відзвітуватися перед громадою про хід кримінальних проваджень у справі Львівського «Беркуту» прокурору області Миколі Гошовському (додається).

Нагадуємо, що у Львові 20 лютого 2014 року службовими особами Львівського «Беркуту» було вчинено підпал бази, внаслідок якого загинуло двоє міліціонерів. Тодішня влада Януковича  і керівництво силових органів у цьому підпалі звинувачували громадських активістів, які тривалий час тримали в облозі цю частину міліції, мовляв, це вони, майданівці, з допомогою “коктейлів Молотова” вчинили пожежу. Того ж таки дня, представники «Беркуту» були упіймані «Самообороною» з викраденою зброєю поблизу Миколаєва Львівської області. Незважаючи на очевидний характер вчинених злочинів, їх виконавці досі навіть не відсторонені від займаних посад.

«Свідчення у кримінальних провадженнях дали не тільки громадські активісти, а й самі працівники «Беркуту». Ціла низка ЗМІ детально описала як усе відбувалося, пройшли сюжети на телебаченні. Проте прокуратура Львівщини всіляко затягує хід проваджень, даючи всі підстави вважати, що в такий спосіб винним «беркутівцям» допомагають уникнути покарання», коментує ситуацію Ганущин Олександр, депутат Львівської обласної ради, один з підписантів вимоги.

«Нещодавно, опісля рішення Комітету Майдану Львівщини ми пропонували прокурору прозвітувати про ситуацію з розслідуванням справи Львівського «Беркуту». На жаль, наша вимога була зігнорована. Щоб більше такого не сталося, сьогодні ми вручили особисто Миколі Гошовському вимогу письмово і сподіваємося, що він зрозуміє важливість даного питання», - підкреслив Юрій Мартинюк, представник ГО «Народна самооборона».

«Прокурор не надто тепло прийняв Львівських активістів і заявив, що звітувати не буде. Проте ми все таки прийдемо у обласну прокуратуру як це було заявлено у нашій вимозі у четвер 2 жовтня об 13 годині і вимагатимемо його звіту в актовому залі на другому поверсі. І якщо він і цього разу нас не почує, то ми, повірте, задіємо інші важелі громадського тиску на нього», коментує ситуацію Сергій Круглов, активіст «Дорожній контроль Львів».

Активісти запевнили, що вони прийдуть до прокурора у четвер у час визначений у вимозі і пообіцяли вдатися до акцій протесту, якщо прокуратура і надалі покриватиме злочинців з «Беркуту» та  відмовлятиметься звітувати перед громадою у цьому питанні.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ