Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні розігрується сценарій «п’ятої колони»

Найближчим часом «м’ясників» з російського ГРУ в Україні замінять молодики приємної зовнішності з дипломатами в руках. Це можуть бути зарубіжні дипломати чи солідні бізнесмени. Вони прийдуть в солідні компанії, навіть у парламент. Кремль зробить спробу розкласти українську еліту зі середини – купити її так, як чеченців, за дуже великі кошти. Це ми побачимо відразу після виборів.

Детектив журналістаі письменника Богдана Кушніра «Помста оперативника розвідки», який побачив світ в останні дні 2013 року, став пророчим. Автор передбачив, що Олімпіада-2014 в Сочі буде використана для експансії Росії в Україну. Так і сталося: війська в новому обмундируванні й насучасній техніці після закінчення спортивних змагань ринули з-під Сочі в Крим.

Нещодавно в Києві вийшло друге видання цієї книжки, яке підготувало столичне видавництво «Ярославів Вал». Зараз Богдан Кушнір працює над продовженням свого роману. Мипоцікавились в автора «Помсти оперативника розвідки», як далі будуть розгортатися події в романі, який сценарій для України готує Володимир Путін.

1.Виклик Росії

Я не зробив якогось надзвичайного відкриття. 80% інформаціїпро підлі плани Росії можна було почерпнути з тамтешніх ЗМІ. Коли я працював власкором «Молоді України» у Москві,у парламентській газеті прочитав інтерв’ю заступника шефа зовнішньої розвідки генерал-лейтенанта Григорія Рапоти про створення навколо Росії «поясу стабільності» з колишніх пострадянських країн. Стояв 1995 рік. Росія на колінах. Економічна ситуація плачевна. А вони мріяли про контроль над колишнім радянським простором. Генерала запитали:

--А звідкіля взяти кошти? Це ж дороге задоволення…

-- Треба буде – останню сорочку знімемо, а гроші знайдемо.

Щойно Росія наростила міліарну могутність, щойно сита Європа відгодувала «газпромівського монстра», як колишня імперія нагадала про себе. І зробила це у найбільш цинічній формі, кинувши виклик всього цивілізованому світу.

Чому були кинуті війська? Чому на зміну офіцерам зовнішньої розвідки, які планували політичний переворот без крові,прийшли «м’ясники» з Головного розвідувального управління російської армії? Прийшли з танками та «Градами».

«П’ята колона» не спрацювала, бо народ хлинув на Майдан. Коли півмільйона людей вийшли на центральну площу Києва відстоювати свої права, тоді жодні технології не діють, безсилі навіть всесильні спецслужби. Це головна причина. Є й побічні: значну частину коштів для «п’ятої колони», як я написав в романі, росіяни традиційно розікрали. А це були великі гроші.

2. Путін піде далі?

Піде! Тільки не колонамитанків та «Градів». І не диверсійно-штурмовими батальйонами. Для окупації України йому не вистачить сили. Путін буде купляти українську політичну, бізнесову те інтелектуальні еліту за дуже великі гроші. Він готовий навіть платити їй данину, як платить росіяни Чечні та Кадирову, лиш би Україна залишилася під російським впливом. Ставки будутьдуже високі. Кремль без України не бачить існування Росії. Доведеться, останню сорочку зі себе знімуть, але гроші знайдуть.

Кажуть, Путіна важко передбачити, бо він сам не знає, яким буде його наступний крок. Тому російську політику вважають непрогнозованою. Я з цим не погоджуюся. Майбутнє Путіна дуже легко спрогнозувати. Для нього наступили критичні дні. А тоді він, як я написав в одному з блогів, ховається біля Сочі в Красній Поляні на березі річки Мзимта, назва якого в народі перекладається як «скажена». Там його резиденція біля«Лаури». Там він зализує душевні рани, заховавшись від людей. Я помилився в одному: для Путіна наступили настільки критичні дні, що на свій день народження він заховався аж в Сибірській тайзі. За 400 кілометрів від найближчого населеного пункту. Це вже діагноз невиліковної хвороби Росії.

3.Продається те, що продається

Як нам зупинити Путіна? Придивіться в обличчя тих людей, яких обираємо. Чим від них віє, людяністю чи «баблом».Вони можуть робити вчинки і залишатися незалежними, чи кинуться рятувати свої? Вони працюватимуть на Україну чи на свою кишеню?

Пам’ятаймо, завтра їх будуть намагатися скупити за дуже великі гроші.Путін робить ставку на «п’яту колону». І заплатить їй стільки, що вона до кінця життянічого не робитиме, якщо продасть Україну.

Ставки дуже високі, а спокуса неймовірно зваблива. Вистоять тільки ті, хто ніколи не продавався. Вистоять справжні Українці!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ