Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інтелігенція закликає голосувати за Данила Лубківського!

"Данило Лубківський – людина, для якої доля країни, професійна честь, людське сумління, принципи та ідеї важливіші від самозбереження на чиновницьких посадах. Повірте, це велика рідкість в українській владі! Проголосуйте за Данила, це наша людина! Ви не помилитесь!", - про це йдеться у зверненні інтелігенції, моральних авторитетів, відомих митців до виборців Личаківського, Пустомитівського та частини Шевченківського районів (в.о. № 118).

Подаємо текст звернення цілком:

"Дорогі львів’яни! Ми заплатили за можливість змінити владу страшну ціну. Найкращі сини  України віддали і продовжують віддавати своє життя за Україну.  Ми не маємо права на помилку. Ми ведемо нових людей до влади у час війни,  коли історія дає нашій державі, можливо, останній історичний шанс. Перед нами вибір: відстояти національний інтерес, врятувати державу, перемогти або втратити незалежність і стати свідками руїни.  Це величезна відповідальність, тому так важливо не дати повернутись у владу старим політикам та олігархам, для яких влада – лише інструмент лобіювання власних бізнес-інтересів.

Ми повинні підтримати на виборах нове покоління політиків, у яких абсолютно інші мотиви присутності в політиці і владі.  Одне з облич цього покоління --  Данило Лубківський – львів’янин, професійний дипломат і громадський діяч. Ось кілька слів про нього.

Данило дуже молодим почав професійну кар’єру в МЗС України в команді відомого дипломата Бориса Тарасюка.

Кілька років працював у Постійному Представництві України при ООН у Нью-Йорку. Був членом Делегації України до Ради Безпеки ООН.

Під час Помаранчевої революції був одним з авторів відомого Листа дипломатів проти режиму Кучми.

За правління Януковича не займав жодних посад у владі. Це був його вибір. В похмурі часи режиму  Данило працював  з Ініціативною групою «Першого грудня» -- об’єднанні  моральних авторитетів нашої країни, видатних інтелектуалів та правозахисників.  Група проголошувала ідеї свободи,  гідності, прав людини, створювала стратегію для громадянського суспільства, була його моральною і духовною опорою. Ми знаємо Данила як активного учасника цієї роботи.

У березні 2014 року Данило Лубківський був призначений заступником Міністра закордонних справ Андрія Дещиці. Роботу цієї команди Ви могли бачити самі. Українська зовнішня політика вперше в історії Незалежності була настільки самостійною, достойною і  жорсткою у відстоюванні національних інтересів. В той час Данило Лубківський став одним з основних комунікаторів між західними мас-медіа, лідерами західних держав та Україною.

Цінності та принципи, за які бореться і які відстоює Данило Лубківський, є порятунком для нашої держави: приєднання  до НАТО та ЄС, жодних компромісів і відступів від державних інтересів України у перемовинах з «русскім міром».

Друзі!  Данило Лубківський – людина, для якої доля країни, професійна честь, людське сумління, принципи та ідеї важливіші від самозбереження на чиновницьких посадах. Повірте, це велика рідкість в українській владі! Проголосуйте за Данила, це наша людина! Ви не помилитесь!

В'ячеслав Брюховецький, Герой України

Марія Стеф’юк, Герой України

Діана Петриненко, Герой України

Неоніла Крюкова, Герой України

Марія Миколайчук, Герой України

Дмитро Павличко, Герой України

Євген Сверстюк, видатний філософ і правозахисник

Мирослав Маринович, видатний філософ і правозахисник

Марія Бурмака, народна артистка України

Тарас Чубай, відомий український музикант і співак

Ігор Юхновський, Герой України".

Довідка. 

Данило Лубківський народився у 1975 році в сім’ї видатного українського письменника, громадського діяча та дипломата Романа Лубківського. У 1998 році із відзнакою закінчив факультет міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка. Вільно володіє  англійською, російською і чеською мовами.

На дипломатичній службі з 1998 року. Працював на посадах аташе, третього, другого секретаря офісу Міністра закордонних справ України, був помічником і радником керівників зовнішньополітичного відомства України.У 2001-2004 роках третій, другий, першийсекретар Постійного представництва України при ООН у Нью-Йорку, член Делегації України до Ради Безпеки ООН у 2001 році.

З червня 2006 року до березня 2010 року очолював Службу підготовки виступів Президента України, Головну службу комунікації Секретаріату Президента України.

Має дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посланника першого класу, нагороджений Орденом Данила Галицького.

З 2010 по 2014 рік у зв’язку із приходом  до влади команди Януковича йде з державної служби та займається громадською діяльністю та співпрацює з Ініціативною групою "Першого грудня". З 2010 по 2012 рік тимчасово безробітний. З 2012 року по 2014 рік радник із міжнародних питань «Смайл Холдингу» на постійній основі.

Після Революції Гідності у березні 2014 року приймає пропозицію Міністра закордонних справ України Андрія Дещиці зайняти посаду заступника Міністра. У МЗС України відповідає за питання стратегічного політичного планування, інформаційної роботи, двосторонніх відносин з країнами Північної і Південної Америк, Центральної і Східної Європи, культурної дипломатії.

Одружений. Разом із дружиною виховує сина Нестора. Дружина Мирослава Барчук - відомий журналіст, ведуча програми «Ціна Свободи», учасниця Волонтерської Сотні Майдану, допомагає пораненим на Майдані та АТО отримати належне лікування за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ