Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вулицями Львова пройшла Молитовна хода на честь 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля

У неділю, 19 жовтня, вулицями Львовом (від Храму св. Архистратига Михаїла до Собору Святого Юра) пройшла Молитовна хода на честь 25-ої річниці виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля. Повідомила прес-служба Львівської облради.

У ній взяли участь тисячі людей: священнослужителі, монашество, семінаристи, представники громадськості та влади. Під час молитовної ходи представники духовенства несли мощі Блаженних новомучеників УГКЦ.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, який взяв участь у молитовній ході, зазначив: „Ми сьогодні можемо констатувати факт, що в нас не було держави, поки не повернулася церква. Повернулася церква, повернулася віра – повернулася українському народу держава.

Ми також пам’ятаємо нещодавні події, у яких велику роль відігравала церква, яку велику роль відігравали отці у часи Революції Гідності. Скільки молитов було піднесено до Бога на всіх майданах України. І дійсно: український народ переміг цю злочинну владу”.

На думку голови Львівської обласної ради, сьогодні дуже важливо проводити такі заходи, дуже важлива така молитовна хода. Петро Колодій переконаний: „У такій ході знову гуртується український народ, у такій ході ми об’єднуємося, у такій ході ми здійснюємо спільні молитви задля миру і спокою на нашій землі, задля майбутнього нашої сильної європейської держави”.

Під час молитовної ходи у Львові молилися за дар миру та свободи для народів світу. Окрім того, як зазначив Архієпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Владика Ігор Возьняк, учасники ходи також молилися за чесні вибори. Хода була направлена і на викорінення хабарництва у нашому суспільстві. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ