Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові покажуть документальну стрічку про події сьогодення у Китаї

22 жовтня у готелі «Жорж», що на площі Міцкевича, 1, о 19.00 годині відбудеться показ документального фільму «Вільний Китай: мужність вірити». Тривалість фільму складає 53 хвилини, а самого заходу – 2 години. Вхід вільний. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами організаторів, фільм має високу соціальну значимість, оскільки розповідає про сьогоднішні злочини, скоєні компартією і її репресивною політикою щодо мільйонів китайських громадян. Картина також спрямована на те, щоб зупинити й не допустити експорту репресій в інші країни, включаючи зокрема й Україну.

«Вільний Китай: мужність вірити» розповідає про історії двох людей, які займаються духовною практикою Фалунь Дафа, що стали на захист своїх переконань, за що їх ув'язнили та піддали тортурам.

Їхні історії відображають сотні тисяч покалічених доль і занапащених життів, за допомогою яких компартія Китаю збагачувалася і розвивала економіку за останнє десятиліття, орієнтуючись на дешеве виробництво товарів і експорт їх в інші країни. Герої фільму також пояснюють, звідки беруться десятки тисяч нелегальних органів у Китаї, які пересаджують багатим китайцям та іноземцям.

Фільм «Вільний Китай: мужність вірити» є ексклюзивним, оскільки його не можна побачити у відкритих джерелах. Фільм дубльований російською мовою.

Картина була показана в Європарламенті, Конгресі США, в парламентах Італії, Швеції, Ізраїлю, а також у парламенті Тайваню, і завоювала нагороди на міжнародних кінофестивалях.

Режисер фільму Майкл Перлман — актор, юрист і засновник двох недержавних установ. У 2009 році його документальний фільм «Тибет: за межею страху» був перекладений на 12 мов і показаний більш, ніж у 30 країнах світу. Продюсером фільму «Вільний Китай» є міжнародна телекомпанія NTD, яка представляє світові новини, включаючи новини про Китай, без цензури.

Офіційна сторонка: www.freechina.ntdtv.org, українська версія: www.freechina.org.ua

Організатори просять завчасно повідомляти про бажання відвідати захід за телефоном: 063-272-15-85, Андрій Волков — організатор приватних показів фільму «Вільний Китай: мужність вірити» в Україні, [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ