Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В "Української правди" новий головний редактор

До інтернет-видання «Українська правда» прийшов новий головний редактор - Севгіль Мусаєва.

Про це в блозі «УП» написала багаторічний головний редактор і співзасновник видання Олена Притула.

«Новим головним редактором "Української правди" стала Севгіль Мусаєва. Разом з нею на роботу до нас переходить Марія Жартовська. Представляти їх не треба - всі, хто цікавиться якісною журналістикою, знають ці імена», - пише вона.

Притула також зазначила, що відхід у політику найавторитетніших авторів «УП» Мустафи Найема і Сергія Лещенка «гостро поставив перед нами питання посилення команди».

«Усім нам у редакції вже сильно не вистачає Сергія та Мустафи. І, чесно кажучи, мені шкода, що вони зробили свій вибір на користь політики. Сподіваюся, що все це недаремно і замість талановитих журналістів країна отримає не менш тямущих депутатів.  Ми віддали до парламенту наших кращих людей. Їм на зміну приходять такі ж сміливі, цікаві та розумні. Аби разом підняти "Українську правду" на новий рівень», - каже Олена Притула.

Вона переконана, що «Українська правда», як і раніше, є сайтом номер один у країні, але вже давно не мінялася.

«Прихід нового головного редактора не означає зміни наших основних принципів роботи або зміни власників.  Я, як і раніше, займатимуся «Українською правдою» - стратегією видання і спецпроектами. У нас багато задумів і нереалізованих проектів. Роботи вистачить для всіх. Особливо в цей важкий час», - обіцяє Притула, додаючи, що жодна влада не зробить їхню команду «кишеньковою».

Севгіль Мусаєвій 27 років. Журналістську кар'єру вона починала в газеті «Дело» і журналі «Власть денег». Влітку 2011 року вона перейшла до ЮМШ на посаду кореспондента журналу Forbes. Однією з найпомітніших публікацій Мусаєвої в Forbes стало розслідування про молодого харківського олігарха Сергія Курченка  (наразі він переховується від правосуддя за кордоном). Після того як Курченко придбав «Український медіа холдинг», Мусаєва звільнилася з Forbes. Через декілька місяців Севгіль разом із колишніми журналістами Forbes, Liga.net та інших видань запустила онлайн-видання Hubs.com.ua.

Народилася в місті Джума Самаркандської області (Узбекистан). У 1990 році, коли кримським татарам дозволили повернутися до Криму, сім'я переїхала до Керчі. У республіканській пресі почала публікуватися з 12 років, а з 9 класу відвідувала Керченську школу журналістики. Закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працювала у виданнях «Економічні новини», «Дело», «Власть денег» і Forbes. З листопада 2013 року керівник проекту Hubs, який було запущено наприкінці лютого.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ