Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Російському шпигунові, якогь впіймали у Львові, загрожує від 10 до 15 років ув'язнення

У Львові судитимуть громадянина Російської Федерації за обвинуваченням у шпигунстві, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як встановлено у ході розслідування, останній намагався створити агентурну мережу з числа колишніх військовослужбовців з метою збору  інформації, яка становить державну таємницю, зокрема, щодо чисельності та кадрового складу військовослужбовців у зоні проведення АТО.

У подальшому вказані матеріали зловмисник мав намір передати  спецслужбам Російської Федерації, однак завдяки оперативній та злагодженій роботі правоохоронних органів був затриманий «на гарячому» при спробі  отримання згаданої інформації 30 липня цього року.

У ході санкціонованого обшуку в його помешканні було виявлено та вилучено вогнепальну зброю.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, з  розслідування у кримінальному провадженні стосовно цієї особи завершено.

Обвинувальний акт стосовно нього за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 114 та ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (замах на злочин, шпигунство та незаконне зберігання зброї)  30 жовтня прокуратурою Львівської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

Обвинувачений на цей час перебуває під вартою. Згідно з чинним законодавством, йому загрожує позбавлення волі строком від 10 до 15 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ