Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові обговорили "День Галичини"

Громадська організація “Європейська галицька асамблея” провела у Львові публічні дебати на тему "День Галичини". На дебати прийшов секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

Лідер "Європейської галицької асамблеї" Володимир Павлів пояснив, що "Європейська галицька асамблея" розпочала проект "День Галичини" .Наразі точна дата проведення такого дня ще невідома, адже кілька місяців будуть проводити дебати в різних містах.

"Надіюсь, що нам вдасться замовити соціології. Ми не ставимо питання про доцільність цього, адже доцільність і так зрозуміла. Ми ставимо запитання щодо дати проведення "Дня Галичини", скажімо, чи це має бути історична дата", - сказав Павлів.

Він зазначив, що до весни 2015 року треба визначитись із датою святкуванн "Дня Галичини", тоді ставити питання про узаконення дати.

"Галичина для нас є малою батьківщиною і великою цінністю. Це той регіон, який був недооцінений за усіх попередніх режимів. Галичина може стати троянським конем Європи проти рускава міра. Галичина - це Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська області, і вони мають мають спільну базу. Ми бачимо, як ці області голосують, релігійна суть, побутові навички. Незважаючи на те, що регіон Галичина не існує як окрема одиниця, але він є, хоча і не окремо він інших", - сказав Павлів.

Він зауважив, що треба перетворити Галичину на лідера. Європа в Україні має починатися з Галичини. "Щоб ставити собі такі високі цілі та завдання, треба провести обговорення, провести дискусії, створити концепцію, символіку. Якщо в нас є день Львова, День незалежності, то чому у нас нема дня нашої любої малої батьківщина. У нас приживаються чужі свята, чому не зробити таке свято, яке б подавало історичні факти", - сказав Павлів.

За його словами, пропозиція може викликати опір, але ініціатори готові пояснювати. "Мало проголосили такий деь, його треба чимось наповнити . До святкування треба залучити і нових галичан, в тому числі тих, які приїхали з Донбасу, щоб ми творили нову Галицька спільноту і думали про те, чим цей регіон буде для нас завтра", - сказав Павлів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ