Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ВРУ пропонують підвищити зарплату кадрових військових до восьми тисяч гривень

Наразі в урядовому проекті держбюджету на 2015 рік не передбачено коштів на потреби військових. Натомість є ймовірність, що незабаром військовослужбовцям додадуть календарні роки та знімуть певні пільги. Про це у телефонній розмові в ефірі ТРК Львів заявив народний депутат України , член групи УДАРу Богдан Дубневич. Повідомила Львівська обласна організація політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

«Ми з колегами почали активно вивчати питання пільг для військових. На жаль, ми не побачили цифр державного бюджету, але в допоміжних записках ми знайшли пропозицію додати календарні роки та зняти пільги», – каже Дубневич.

Депутат зазначає, що зараз пропонують підвищити зарплату до восьми тисяч гривень, водночас військовий повинен пропрацювати не більше 25 років.

«Пропонуємо вісім тисяч гривень для рядового солдата, дещо вища зарплатня буде в офіцерського складу. Крім того, мають бути пільги при придбанні житла, кредитування. Надання грошової допомоги на форму та харчування», – додає депутат.

Представники «Опозиційного блоку» не підтримали таку пропозицію бюджетного комітету, вони не вважають за потрібне надавати пільги військовим.

«Переважна більшість підтримала таку ініціативу. Всі були обурені можливим розвитком подій. Не можна забирати пільг та збільшувати календарні роки військовослужбовцям. Проте можу точно сказати, що хтось має чіткі наміри це зробити», – зазначив Дубневич

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ